Belçika'nın güneyinde, La Louviere şehrine bağlı Strépy - Bracquegnies kasabasında düzenlenen Gilles Karnavalı kutlaması için toplanan kalabalığın arasına hızla dalan otomobilde bulunduğu belirtilen 3 kişiden ikisi daha yakalandı. 

Belçika medyası, kriz ekibinin düzenlediği basın toplantısından sonra, yakalanan kişilerin adli suç kaydı bulunmadığını ve terör eylemi olduğuna dair bir emare olmadığını yazdı. Araç sürücüsü ise sabah olay sonrası yakalanmıştı.

Son bilgilere göre, olayda 10’u ağır olmak üzere en az 37 kişi yaralandı, 1’i çocuk olmak üzere 6 kişi de hayatını kaybetti.

'Bunu anlatacak hiçbir kelime yok, korkunç'

La Louvière Belediye Başkanı Jacques Gobert, "Bunu anlatacak hiçbir kelime yok, korkunç. Felaketin yaşanmasından kısa bir süre sonra olay yerine geldim. Yola saçılmış cesetleri gördüm" dedi.

Belçika Başbakanı Alexander De Croo ve İçişleri Bakanı Annelies Verlinden, Twitter üzerinden taziye mesajları yayınladı.

Başbakan De Croo bugün öğleden sonra İçişleri Bakanı Annelies Verlinden, Wallonia Başbakanı Elio Di Rupo ve Belçika Kralı Filip ile birlikte kaza mahallini ziyaret edecek.

6 kişi öldü, 37 kişi yaralandı

Olay, başkent Brüksel'in 50 kilometre güneyinde, Fransızca konuşulan Valon bölgesindeki La Louvière yakınlarında meydana geldi.

La Louvière'e bağlı Strépy - Bracquegnies kasabasındaki karnaval kulübü "Lez Boute - en - train" üyesi, yaklaşık 200 kişi Pazar sabahı erken saatlerde Gilles Karnavalı’nı kutlamak için toplanmıştı.

Topluluğun, bir spor salonu önünde, geçit töreni için hazırlık yaptığı sırada, otomobil son hızla kalabalığın arasına girdi. Hızını kesmeyen araç ilerlemeye devam etti. 

Olayın akabinde araçtaki şoför yakalandı. Araçta bulunan diğer iki kişinin ise kaçtığı belirtildi. Yapılan basın açıklamasında bu kişilerin de daha sonra yakalandıkları doğrulandı.

Görgü tanıklarına göre, sürücü fren yapmadı ve bazı kurbanlar, otomobil tarafından 100 metre kadar sürüklendi.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın