Belçika Diyanet Vakfı’nın da kurucu üyesi olduğu Belçika İslam Koordinasyon Kurulu ve Belçika İslam Temsil Kurumu, ülkede dini usullere göre kesimi tamamen yasaklayan yasalara karşı yürüttükleri imza kampanyası için halkın desteğini beklediklerini açıkladı.

Belçika Diyanet Vakfı’nın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, “Helal ve Koşer kesimin” tekrar yasallaşması için yürütülen mücadelede, gerekli yasal adımların atıldığına dikkat çekildi.

Bu günlerde konunun Brüksel Parlamentosunda da ele alındığı belirtilen açıklamada, vatandaşlara başlatılan imza kampanyasına destek vermeye çağrı yapıldı.  

Belçika Diyanet Vakfı’nın yayınladığı mesaj şu şekilde:

Brüksel’de Helal ve Koşer kesimi savunmak için birlik olalım!
Bildiğiniz üzere Belçika’da 2015 yılından itibaren dini usullere göre kesim yasağı getiren yasalara karşı Belçika Diyanet Vakfı’nın da kurucu üyesi olduğu Belçika İslam Koordinasyon Kurulu ve Belçika İslam Temsil Kurumu marifetiyle diğer İslami kuruluşlarla birlikte hukuk mücadelesi veriyoruz. 2019 yılında Flaman ve Valonya parlamentoları dini usullere göre kesimi tamamen yasaklayan yasalarına karşı Anayasa Mahkemesi sürecinden sonra şimdi de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurarak hukuk mücadelesine devam ediyoruz.

Buna ilaveten bu günlerde aynı yasa tasarısı Brüksel Parlamentosunda da gündeme gelmiştir. Hukuk mücadelemizin yanı sıra, Brüksel’de bu yasaya karşı bir imza kampanyası başlatılmıştır.   
Belçika’da ikamet eden ve 16 yaş üstünde olan herkesi bu kampanyaya katılmaya davet ediyoruz. 

Şimdi harekete geçme zamanı!
Din özgürlüğümüzün korunması için aşağıdaki bağlantıyı (Fransızca ya da Flamanca) tıklayın, imzalayın ve herkesle paylaşın. 
http://www.cclc.be/petition
http://www.cclc.be/petitie

Foto: Carolien van Oijen - Unsplash

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın