Belçika'da son günlerde Belçika Diyanet Vakfı'na yönelik yapılan karalama kampanyalarına karşı vakıf yetkilileri bir açıklama yaptı. 

Belçika Diyanet Vakfı'nın yaptığı açıklama şöyle:

Son günlerde Belçika basınında kurumumuz hakkında çıkan haberler, sosyal medya üzerinden yapılan spekülatif paylaşımlar ve yorumlar sebebiyle bu basın açıklamasının yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Söz konusu haber ve paylaşımlarda Belçika Diyanet Vakfı’na bağlı camilerde vaaz ve hutbelerin Ankara’da hazırlandığı, bunların Belçika’da kurumumuza bağlı camilerle paylaşılarak okutulduğu iddia edilmektedir.

Ülkenin ilgili yasal mevzuatına uygun olarak kurulmuş olan ve faaliyet gösteren Belçika Diyanet Vakfı, kendi kurduğu komisyonlar marifetiyle, Belçika toplumu ve şartlarını dikkate alarak bu içerikleri bağımsız bir şekilde hazırlamakta, Türkçe, Fransızca ve Flamanca olarak internet sitesinde yayımlamakta ve sosyal medya hesaplarından da şeffaf bir şekilde paylaşmaktadır.

Ayrıca söz konusu haberlerde Kurumumuzun Türkiye Cumhuriyeti hükümetininin bir uzantısı olduğu, Belçika’daki siyasi partilerde ve seçimlerde aday belirleme gibi faaliyetleri olduğu iddia edilmektedir.

Belçika Diyanet Vakfı, Belçika dernekler ve uluslararası birlikler yasasına göre kurulmuş dini bir müessesedir ve sadece din hizmeti ile meşgul olmaktadır. Kurumumuz, kesinlikle hiç bir siyasi partinin propagandasını yapmadığı gibi, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin de Belçika’daki uzantısı değildir. Bu iddiaların hepsi kesinlikle asılsız ve iftiradan ibarettir.

Korona virüs salgını ile mücadele edilen bu zor dönemde Belçika toplumundaki dayanışmaya ve birlikte yaşama kültürüne elinden gelen desteği vermeye çalışan, yardım  kampanyalarıyla din ve kökenine bakmaksızın her türlü ihtiyaç sahibine yardım da götüren vakfımıza yönelik siyasi amaçlı karalama kampanyaları üzüntüyle karşılanmaktadır .

Bu itibarla, bu yalan haberler üzerinden kurumumuzun günlük siyasete malzeme yapılmasını esefle kınıyoruz.

Belçika Diyanet Vakfı

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU