Brüksel'de, Peygamber efendimizin karikatürünü sınıfta gösteren ilkokul öğretmeni, "müstehcenlik suçu işlediği" gerekçesiyle açığa alındığı bildirilirken, geçici olarak görevden uzaklaştırılan öğretmen hakkında disiplin soruşturması başlatıldı.

Brüksel'de yaşanan olay, göçmen kökenlilerin yoğun olarak yaşadığı Sint-Jans-Molenbeek ilçesindeki "Aux sources du gai savoir" adlı ilkokulda yaşandı.

Nieuwsblad gazetesinde yayınlanan habere göre, okulda görevli bir öğretmen, güncel gelişmeleri anlatmak amacıyla, 5. sınıf öğrencilerine Fransız mizah ve hiciv dergisi Charlie Hebdo'da yayımlanan Hz. Muhammed'in bir karikatürünü gösterdi. Öğretmen, Peygamber efendimizin çıplak tasvir edildiği bildirilen karikatüre bakmak istemeyen çocukların sınıftan çıkabileceğini söyledi.

Okulda yaşanan karikatür olayının ardından, velilerinin şikayeti üzerine Sint-Jans-Molenbeek Belediyesi ve okul yönetimi öğretmen hakkında disiplin soruşturması açtı.

Sint-Jans-Molenbeek Belediye Başkanı Catherine Moureaux, sınıfta gösterilen karikatürün "dini bir bir imge değil, müstehcen bir çalışma" olduğunu söyledi. Catherine Moreaux, "Bu müstehcen çizimin 10 yaşındaki çocuklara gösterilmemesi gerektiğini düşünüyoruz ve bu fikir okuldaki herkes tarafından paylaşılıyor" açıklamasını yaptı. 

Sint-Jans-Molenbeek Belediye Başkanı Moureaux, Perşembe günü başlatılan disiplin soruşturması kapsamında ilkokul öğretmeninin sözleşmesinin askıya alındığını duyurdu.

Başkan Moureaux, karikatürlerin gösterilmesinin "Hz. Muhammed'e küfür anlamına geldiği" görüşüne katılmadığını beyan ederek, ifade özgürlüğünü kısıtlamanın veya bu konunun tartışılmasını yasaklamanın mümkün olamayacağını açıkladı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU