Belçika Başbakanı De Croo, Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için bölgede acil yardım çağrısında bulundu. De Croo Türkiye ve Suriye’de yaşanan depremin yeni bir mülteci dalgası yaratmasından endişe ettiğini belirterek, bir an önce bölgede barınakların düzenlenmesi gerektiğini açıkladı.

Katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunan Belçika Başbakanı Alexander De Croo “Aramızda bir şeylerin kırılmasını önlemek için bu konuda Türkiye ile iyi anlaşmalar yapmalıyız" dedi.

Geçtiğimiz günlerde İltica ve Göçten Sorumlu Devlet Bakanı Nicole de Moor, ailelerini Türkiye'den geçici olarak Belçika’ya getirmek isteyenler için gerekli prosedürü hızlandırma talimatı verdiğini belirtmişti. 

Başbakan De Croo Pazar günü yaptığı açıklamada, getirilen vize kolaylığına da değinerek, bunun zaten ülkesinde bulunan ve şimdi evleri artık orada olmadığı için geri dönemeyen veya yakınları Belçika’da oturma hakkına sahip olan kişileri kapsadığını dile getirdi.

Bu uygulamanın ne kadar sürmesi gerektiği, yeniden yapılanmanın ne kadar hızlı olacağına bağlı olduğunu belirten De Croo “Bu, 5,5 milyon insanın artık evinin olmadığı bir bölgeyle ilgili. Avrupa Birliği ve uluslararası toplum olarak, mümkün olan en kısa sürede ihtiyaçları yerinde karşılamayı ve bunu nasıl organize edebileceğimize bakmalıyız. Mültecilerin büyük çoğunluğu bölgede kalmayı tercih ediyor.” dedi.

Bölgede zaten çok sayıda Suriyeli mültecinin yaşadığını belirten De Croo, Ukraynalı mülteciler, düzenli mülteci akışı ve şimdi de felaketten dolayı aşırı bir yoğunluğa dikkat çekerek, “Ancak AB de aşırı kalabalık. Bu nedenle Türkiye ile iyi anlaşmalar yapılmalı.” diye konuştu.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.