Belçika'nın Eşit Haklar ve Yoksullukla Mücadele’den sorumlu Devlet Bakanı Zuhal Demir, katıldığı bir televizyon programında Diyanet’e bağlı tüm camilerin ruhsatının iptal edilmesi gerektiğini savundu.

Belçika’da 9 Haziran’da gerçekleşecek seçimlere hazırlıklar devam ediyor. TVL televizyonu seçimlerin öncesinde bir dizi mini tartışma programı düzenledi. Tartışma programlarının ilk konuğu ise Flaman Adalet Bakanı Zuhal Demir oldu. 

Pazartesi günü yayınlanan programın ana teması gelecek ay yapılacak seçimler olurken, Bakan Demir'e yaklaşık iki ay önce Heusden-Zolder ve Houthalen-Helchteren'de yaşanan olaylar da soruldu.

Belçika'da 2,1 Milyon Kişi Bağımlılık Yapan Uyku ve Sakinleştirici İlaç Kullanıyor Belçika'da 2,1 Milyon Kişi Bağımlılık Yapan Uyku ve Sakinleştirici İlaç Kullanıyor

Bakan Demir bu tür olayların yurtdışında yaşanan gerilimin ülkeye taşınması olarak nitelendirdi. Entegrasyonun başarısız olduğunu savunan bakan bunun sorumluluğunun Diyanet camileri gibi kuruluşlarda olduğunu söyledi. 

‘Anavatan odaklı’ kuruluşların devlet desteğinin kesilmesi gerektiğini belirten Demir, Diyanet camileri Avrupa İslam’ına uymuyor. Bu kuruluşların tanınırlığının iptal edilmesi gerekiyor” dedi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş