Flaman Bölgesi Adalet Bakanı Zuhal Demir ve Refah Bakanı Hilde Crevits, genç suçluların hakim karşısına çıktıklarında ebeveynlerinin de duruşmaya katılmasını zorunlu kılacak bir eylem planı hazırladı. İki bakan tarafından hazırlanan  'Gençlik Suçluluğu Eylem Planı'nda ayrıca gençler kadar onların ailelerinin de cezalandırılması gerektiği belirtildi. 

Belçika’da geçerli yasaya göre gençlik hakimi belirli durumlarda ebeveynlerinin davada zorunlu olarak katılımını talep edebiliyor. Ancak bu kural standart bir uygulama değil. Her iki bakan ise bunun zorunlu hale getirilmesini savunuyor.

Demir ve Crevits ayrıca gençler suç işlediğinde ailelerinin de ceza almasını istiyor. Bakanlar özellikle, ebeveynlerin çocuklarının suç işlemesini önlemek için yeterince çaba göstermediği durumlarda hakimlerin ebeveynlere toplum hizmeti cezası verebilmesinin önünü açmayı planlıyor

Bakan Demir’in sözcüsü, planın öncelikli amacının gençlerin suç davranışlarının evde teşvik edilip edilmediğini belirlemek ve ebeveynlerin sorunun çözümüne aktif katılımını teşvik etmek olduğunu dile getirdi.

Bakanların bu önerisine tepki verenler de bulunmakta. Bazı hakimler örneğin ebeveyne verilecek çalışma cezasında harcanan zamanın, çocuk yetiştirme ile ilgili geliştirmeye harcanmasının daha mantıklı olacağını belirtiyor. Bazı psikologlar ise ebeveynlere verilecek cezanın aile içi anlaşmazlıkları daha da artıracağını düşünüyor.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş