Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu tarafından bu yıl 25’incisi düzenlenen 19 Mayıs Atatürk Kupası futbol turnuvası, Maasmechelen Belediyesi’nde bulunan Ümitspor'un tesislerinde gerçekleşti. Birbirinden çekişmeli geçen müsabakaların yanı sıra ufak tefek tatsız olayların yaşanması üzüntüye neden oldu. Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Başkanları Nedim Koçaslan, Ali Aydoğdu ve yönetim kurulu koordinesinde düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Atatürk Kupası’nı, finalde ev sahibi Ümitspor’u penaltı atışlarıyla yenen Anvers Türkspor kazandı.

18 takımın katıldığı Atatürk Kupası karşılaşmaları 15’er dakikalık iki devre kuralıyla oynandı. Gün boyunca büyük çekişmelere sahne olan karşılaşmaların sonunda, final maçının başlama vuruşunu Anvers Başkonsolosu Batu Kesmen yaptı. Fransa ve Almanya karmasının da yer aldığı turnuvaya Ümitspor ve Anvers Türkspor A takım kadrosuyla katıldı. Turkse Rangers, Beringen Türkgücü ve KFC Anadol turnuvaya A takım kadrosuyla katılmadı

Başlama vuruşu öncesi, Başkonsolos Batu Kesmen ve Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Başkanı Nedim Koçaslan, günün anısına karşılaşmanın kullanılacak topları birlikte imzaladıktan sonra, her iki takıma centilmence bir maç olmasını beklediklerini söyleyerek başarılar dilediler. 

Çok çekişmeli ve heyecanlı geçen final maçının normal süresi 1-1 sonuçlandı. Anvers Türkspor’un 1-0 öne geçtiği maçta, ikinci yarının son dakikalarında Ümitspor beraberlik golünü kaydetti.

Uzatma dakikalarına gidilmeden penaltı atışlarına geçilen karşılaşmayı Anvers Türkspor takımı 4-2 kazandı.

Final sonrası düzenlenen görkemli kupa töreninde, Başkonsolos Batu Kesmen, 25'incisi düzenlenen 19 Mayıs Atatürk Kupası futbol turnuvasına katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Başkanları Nedim Koçaslan ile Ali Aydoğdu’ya ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Kesmen, finalde birincilik kupasını kazanan Anvers Türkspor’u tebrik ederek kupayı takdim etti.

Emin Çavuş: En centilmen takım Ümitspor oldu
Turnuvanın ev sahibi takımı Ümitspor’un Başkanı Emin Çavuş, Sonhaber.eu’ye yaptığı açıklamada, “Turnuvada olmasını istemediğimiz tatsız olayların yaşanması elbette üzücü. Futbolcularımız sağduyulu davrandılar. Bu bir turnuvadır; yenmek de var yenilmek de. Turnuvada en centilmen takım seçilmemiz ve bu ödülü kazanmamız bizi sevindirdi. Penaltı atışlarıyla şampiyonluğu kaybettik, kupayı kazanan Anvers Türkspor’u başarısından dolayı tebrik ederim” dedi.

ümitspor belçika

Beringen Türkgücü Başkanı Engin İnce de yaptığı açıklamada, “Zorlu bir sezon geçirdik ve play-off'a yükselme grubunda kalmamız nedeniyle A takım futbolcularımız yorgundu. Turnuvaya A takım futbolcularımızdan yoksun olarak çıktık. Şampiyon Anvers Türkspor’u tebrik ederiz” dedi.

Belçika'da Filistin'in Tanınması İçin Önerge Verildi Belçika'da Filistin'in Tanınması İçin Önerge Verildi

beringen türkgücü belçika

Anvers Türkspor Başkanı Ayhan Öztürk, turnuvanın şampiyonluk sevinciyle ilgili "Turnuvada şampiyon olarak evimize dönecek olmamız elbette bizler için mutluluk. Geçtiğimiz yıl da Atatürk Kupası’nı kazanmıştık. Bu yıl ise çifte sevincimiz var; hem grubumuzda şampiyon olarak bir üst kümeye çıktık hem de Atatürk Kupası’nı kazandık." dedi. Öztürk, "Üstelik turnuvada gol kralı futbolcumuz Mikail Bektaş olduğu gibi en iyi futbolcu ise Semih Gülşen seçildi. İnşallah seneye de Atatürk Kupası’nı kazanarak bir rekor kırmak istiyoruz. Bu da üst üste 3 kez kupanın sahibi olmak demektir," sözlerine yer verdi.

anvers türkspor-3

Turnuvaya katılan 18 takım, katılımlarından dolayı tebrik edildi ve kupalar takdim edildi. Aynı zamanda turnuvada gol kralı olan Mikail Bektaş ve turnuvanın en iyi futbolcusu seçilen Semih Gülşen de başarılarından dolayı kupa ile ödüllendirildi.

Haber ve fotoğraflar Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş