AK Parti İstanbul milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimatı doğrultusunda partiden istifa ettiğini açıkladı.

AK Parti’nin en yetkili organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Yeneroğlu, partiden istifasını Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istediğini, bu isteğin de kendisine genel sekreter aracılığıyla iletildiğini belirtti.

Avrupa’yla ilişkiler ve insan hakları konusunda AK Parti’ye de eleştirilerini sık sık gündeme getiren Yeneroğlu, TBMM’de yaptığı basın toplantısı ile istifasını duyurdu.

Yeneroğlu, basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Doğru bildiğim her şeyi kamuoyuyla paylaştım. Siyasete 7 Haziran 2015 seçimleriyle birlikte Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine girdim.  Geldiğim nokta itibarıyla 2-3 yıldan beri partimin politikaları noktasında birçok huzursuzluk yaşadığımı, insan hakları ihlalleri noktasında, demokratik kurumların zarar görmesi gibi rahatsızlık yaşadığım birçok konuda görüşümü kamuoyuyla paylaştım. "Hesap yapıyor" gibi yaklaşımlarla karşı karşıya kaldım. Ama bu benim çizgimi bozmadı. Zorlanmadığım konular olmadı değil. Türkiye'nin demokratikleşme sürecinde karşı karşıya kaldığımız sıkıntılı dönemler oldu. 

Sayın Cumhurbaşkanımız takdir buyurdular 18 Ağustos seçimleri sonrasında MKYK üyeliğine layık gördüler. O süreçte de Türkiye'nin önünde olan ve itibarını zedeleyen insan hakları ihlallerinin ortadan kaldırılması noktasında kamuoyuyla eleştirilerimi paylaştım. Son iki MKYK toplantımıza bu rahatsızlıklarımın artık karşılık bulmadığı, düzelebileceğine dair bir ümit taşımadığım için katılmadım. 28 Ekim tarihinde MKYK'dan istifa ettim. Geçen günler içerisinde arkadaşlarımla değerlendirmeler yaptım, partimizin genel sekreteri merkeze davet ettiler. Bir görüşme yaptım ve bu görüşmede de düşüncelerimi paylaştım.  Genel sekreter Cumhurbaşkanımızın benim partiden istifa etmem gerektiği konusunda görüş bildirdiğini belirtti.
 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın   

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!