Başbakan Mark Rutte, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in bugün parlamentoda gerçekleştirdiği çevrim içi konuşmasının ardından, basın mensuplarına açıklama yaptı.

Zelenskiy konuşmasında Hollanda’nın Rusya'yla tüm ticaretin durdurulması ve ülkesine daha fazla silah yardımı yapılması talebinde bulundu.

Ukrayna Devlet Başkanının bu taleplerini değerlendiren Rutte, "Ama insanımızı ısıtmaya devam edebilmemiz ve temel sanayilerimizin çalışmaya devam etmesi de önemli. Hollanda, bir an önce Rus gazına bağımlı olmaktan kurtulmayı hedefliyor ancak bu kısa vadede mümkün olmayacak. Tüm çıkarları göz önünde bulundurmalıyız." dedi.

Rutte, Zelenskiy'in Ukrayna'nın Avrupa Birliği (AB) üyeliğinin hızlandırılması talebi için de bunun söz konusu olamayacağını ifade etti.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın