Bade’nin hayatını kaybetmesinin ardından çalışmalarına ara vermeyen, Bade’nin aziz hatırasını yaşatmak için kendisi gibi hasta çocuklara yardımı kendilerine ilke edinen Hollanda Türk Gönüllüler Vakfı başkanı Nuray Murat başta olmak üzere Zeynep Yılman Sultan Demir, Uysal Deveci ile birlikte Bade’nin babası Muhammet Çakır, Almanya’dan Bade’nin amcaları Abdullah ve Mustafa Çakır ile birlikte Ayaz’ı ve Can’ı ziyaret ettiler.

Hafta sonu Ayaz’ın ailesini ziyaret eden Hollanda Türk Gönüllüler Vakfı üyeleri sevgi Ayaz ve ailesi tarafından sevgi, sevinç ve mutlulukla karşılandı.
Ziyaretle ilgili bir açıklama yapan Hollanda Türk Gönüllüler Vakfı özetle şöyle dedi:

“Bizler bu yolculuğa Bade icin çıktık. 24 şubat 2016 Çarşamba günü Bade'miz Hakkı'n rahmetine kavuştu, ardında ise kol kola sırt sırta aynı davada mücadele etmek icin söz vermiş, gece gündüz demeden çalışan gönülden bağlı birçok insan bıraktı.

Avrupa'da ilik naklinin önemini ve durumun aciliyetini herkese duyurmak icin calışmalarımıza ilk günkü hassasiyet ile devam ediyoruz,
Bu vesile ile Almanya Nürnberg'de aynı hastalıkla mücadele eden Ayaz bebeğimizi ziyaret ettik. Minnacık elleri, zeytin gibi simsiyah gözleri ve hayat dolu, neşe dolu halleriyle hepimizi güldürdü Ayaz. Birlikte oyunlar oynadık ve çok güzel vakit geçirdik.
Ayaz için uygun ilik hala aranıyor ve Allah'ın izni ile en kısa zamanda bulmak icin başvuruların çogalması çok önemli.
Ayaz'ın ardından Würzburg'da Can Lucas Demirezen kardeşimizi görmeye gittik.
Can'ın ilik nakli kısa süre önce gerçekleşti ve kendisi insaa Allah en kısa zamanda tekrar sağlıgına kavuşunca elbette tekrar görmeye gideceğiz.
Hem Ayaz bebeğin hem Can kardeşimize Allah'tan acil şifalar diliyor, ailelerine ise her daim yanlarında olduğumuzu tekrar belirtmek isteriz.
Ayaz’a ve Can’a kart/hediye yollamak isteyenler, ziyaret planlayanlar adresleri icin bizimle irtibata gecebilirler.
Ve hala ilik donörü olmayan duyarlı vatandaşlarımızı bulundukları ülkelerin donör bankaların müracaat edip donör olmalarını önemle rica ediyoruz”

10280_837387356406230_5652036136183288130_n

Amaçlarını bir kez daha manifesto niteliğinde dile getiren Hollanda Gönüllüler Vakfı yardım ve destek eden kişi; kurum ve STK’lara hitaben şu noktaların kesinlikle bilinmesini istediler:

- Maddiyatın değil, maneviyatın, insanlığın ve sevginin temel kavramlar olduğunu sayenizde öğrendik;
- Karşışık, reklam, ünvan ve propaganda için değil, Allah rızasi için, bir tek ‘Allah razı olsun’ denilmesi için çabalamanın verdigi hissin ne kadar tatmin edici olduğunu sayenizde ögrendik.

- İnsanlarin gözlerinde mutluluğu görebilmenin ve umut olabilmenin dünyalara bedel olduğunu bu süreçte ögrendik.
Ne bizler Pepe kiyafeti giyerek küçümseniriz, ne de sizler takım elbiseleriniz ile yücelirsiniz.

©SONHABER.EU