IGMG Hac, Umre ve Seyahat Organizasyonu, her yıl olduğu gibi bu yılda binlerce kişiyi kutsal topraklarla buluşturdu. Hollanda’dan çoğunluğu gençlerden oluşan 600’e yakın kişi Umre ziyaretine katıldı.

Hollanda, Almanya, Belçika gibi Avrupa ülkelerinden ve Kanada’dan toplam 6 bin 500 kişi Umre ziyaretine gerçekleştirmek için yola çıktı. Hollanda’da bu yıl yaklaşık 600 kişinin katıldığı ziyarette yolcular dualar eşliğinde kutsal topraklara yollandı.

Umre ziyaretinde Hollanda'dan giden grubun başkanlığı görevini üstelenen IGMG Güney Hollanda Dış İlişkiler Başkanı Kenan Aslan, ziyaretle ilgili Sonhaber .eu’ya açıklamalarda bulundu.

Aralık ayının 25’inde Hollanda’dan Mekke’ye hareket eden grubun, yüzde 60’ının gençlerden oluştuğunu belirten Aslan, Noord ve Zuid Holland bölgelerinden 575 kişi ile yola çıktıklarını ve görevlilerle birlikte grubun sayısının 600’e ulaştığını belirtti.

Hollanda’dan giden grubun yüzde 60’ı 35 yaş altı kişilerden ve yaklaşık 90 kişi ise 25 yaş altı gençlerden oluşmakta. Ayrıca grupta 10-12 yaş arası 12 çocuk aileleri ile birlikte yer almakta.

Mekke ve Medine ziyaretleri
25 Aralık günü Hollanda’dan Medine’ye harekete eden grup 4-5 gün boyunca bu bölgede Mescidi Nebevi, Ravza-İ Mutahhara, Uhud dağı, hendek gibi önemli merkezleri ziyaret edecek.  Daha sonra Mekke’ye geçecek olan grup burada da Sevr dağı, Hira Mağarası, Kabe v.b. önemli yerleri ziyaretinden sonra 8 Ocak günü Hollanda’ya geri dönecek.

Dünya genelinden gelen binlerce kişinin çoğunluğu gençler ve genç ailelerden oluşmakta. Umre seyahatinde IGMG Çocuk Kulübü de ailelere daha rahat bir umre imkânı sunmak için ziyarete katılan çocuklarla ilgileniyor.

Bunun yanı sıra Kadınlar Teşkilatı günlük olarak kadınlara yönelik Mekke’de sohbet programları düzenliyor. Kadınlar Gençlik Teşkilatı genç kızlara Mescid-i Nebevî sohbetleri ve Gençlik Teşkilatı da genç erkekler için sohbetler ve irşad programları düzenliyor.

Katılımcı sayısı her yıl artıyor
Geçen yıllara nazaran bu yıl katılımın ikiye katlandığını belirten Kenan Aslan, bu durumun sevindirici olduğunu belirtti. Özellikle gençlerin katılımının arttığını dile getiren Aslan, önümüzdeki yıllarda Umre organizasyonuna devam edileceğini ve katılımcı sayısının daha artacağını tahmin ettiklerini dile getirdi.

Herkesin mübarek topraklara gelip peygamberimizin ashabını ve harameyne vefasını göstermesini dilediğini belirten Kenan Aslan, “Her bir Müslüman sağlığı ve malı yerindeyse haccı yaptığı gibi umre ziyaretini de yapmalıdır. İnsanlar maddi imkanlarını zorlayıp umre niyetine girmesini tavsiye ediyorum. Maalesef bazen dünyevi işlere dalıp maneviyatımızı fazla beslemiyoruz. Bundan dolayı da huzursuzluklar yaşıyoruz. Umre de bu manevi huzursuzlukları gidermenin en önemli araçlarından biri. Herkes umreye gelip bu manevi ihtiyacını giderebilir.” dedi.  

IGMG Umre ziyareti foto galeri 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.