Avrupa, 24 Ekim'i 25 Ekim'e bağlayan gece saatleri bir saat geri alarak kış saati uygulamasına geçmişti. 28 Mart Pazar günü saatlerimiz 03:00'te bir saat ileri alınarak, kış saati uygulamasına son verilecek ve yaz saati uygulamasına geçilecek. 

Avrupa Parlamentosu, saat uygulamasının kaldırılmasını istiyor

Avrupa ülkelerinde her yıl mart ayının son pazar günü saatler bir saat ileri alınırken, ekim ayının son pazar günü de bir saat geriye alınıyor. Yaz-kış saati uygulaması ile Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasındaki saat farkı kışın 2 saate çıkıyor, yazın 1 saate iniyor. 

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği’nde (AB) yaz saati uygulamasının kaldırılması için daha önce gerçekleştirdiği oylamada 410'a karşı 192 oyla, 2021 yılında kaldırılması yönünde tavsiye kararı almıştı. AP'nin tavsiye kararını AB ülkeleri kabul ederse, Avrupa'da da yaz-kış saati uygulamasına son verilecek.

Türkiye yaz-kış saati uygulamasına 2016 yılında son verdi

Türkiye, 7 Eylül 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımladığı kararla, 30 Ekim 2016'dan itibaren, saatlerin 1 saat geri alınmasına son vererek, yaz saatini kalıcı hale getirdi. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU