Avrupa Parlamentosu (AP), bankacılık sisteminde yeni bir değişikliğe onay verdi. Buna göre Avrupa Birliği (AB) içerisinde yapılacak para transferleri eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek ve havale ücreti kaldırılacak.

Yeni düzenleme, para transferleri artık on saniye içinde gerçekleştirilebilecek, kişinin kendi bankasından farklı bir bankaya yapılan havalelerde de geçerli olacak. Anlık yapılan havale işleminden ek ücret alınmayacak.

Karar kapsamında, Avrupa bankalarına geçiş dönemi için bir süre tanınacak. Düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte bankalar AB genelinde, eş zamanlı transfer hizmeti verecek.

Hollanda’nın Avrupa Parlamentosu üyesi Tom Vandenkendelaere, "Bu yasayla asıl amacımız, bankaları anında ödeme imkânı sağlamaya zorlamak ve bunun için ekstra ücret talep etmemektir. Böylece tüketiciler ve işletmeler ödemelerini hesaplarına hemen alabilirler," dedi. 

Vandenkendelaere, bu yeni sistemin herkes için çok daha kolay olacağını ve hem tüketicilerin hem de işletmelerin finansal işlemlerinin daha hızlı ve kolay hale getireceğini dile getirdi.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Almanya’da uçak biletlerine uygulanan vergi artıyor Almanya’da uçak biletlerine uygulanan vergi artıyor

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.