Avrupa Savcılığı (EPPO), 7 Kasım'da Almanya ve Hollanda'nın çeşitli yerlerinde 200'den fazla arama gerçekleştirdi. EPPO'nun çarşamba günü bildirdiğine göre baskınlar, 200 milyon eurodan fazla vergi kaçırdığı söylenen bir ağa karşı düzenlenen büyük ölçekli bir operasyonun parçası. Soruşturmaya Belçika polisi ve gümrüğü de katıldı. 

Yapılan operasyona 300'den fazla vergi ve gümrük müfettişi katıldı. baskınlarsa 450.000 euro'dan fazla nakit para, iki lüks araba, seksenden fazla akıllı telefon ve otuzdan fazla sabit disk ele geçirildi. Dört kişi tutuklandı. 

Şebekenin başında olduklarından şüpheleniliyor
'Maskeli Balo' adı verilen soruşturma, Çin uyruklu bir suç örgütüyle ilgili. İddiaya göre şebeke, ithal mallarda gümrük vergileri ve KDV'yi olduğundan düşük değerde göstermek ve kaçırmak için karmaşık bir sistem kurdu. 

Araştırmacılara göre Çin ağı, Avrupa Birliği'ne tekstil, ayakkabı ve küçük elektronik gibi çok sayıda ürün ithal etti. Posta kutusu şirketleri aracılığıyla, ithal edilen ürünlerin değerinin çok düşük olduğunu belirten sahte faturalar düzenlendi. 

EPPO'ya göre, AB içinde transit geçişe yönelik özel bir ithalat prosedürü de tahrif edildi. 

Çetenin başta Almanya, Belçika ve Hollanda olmak üzere geniş bir aracı ağına sahip olduğu söyleniyor. AB'deki gümrük prosedürlerini ve lojistiği denetlediler ve satış elemanı olarak çalıştılar. Operasyona Belçika'da Federal Adli Polis ile Gümrük ve Harcama Genel Müdürlüğü katıldı.

Avrupa Savcılığı (EPPO), Avrupa Birliği’nin mali çıkarlarına karşı işlenen suçlara karşı daha etkin bir mücadele ihtiyacı için kuruldu. 

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş