Belçika, Fransa'nın geçici olarak satışını durdurduğu ve Hollanda'nın da inceleme altına aldığı iPhone 12 modelini, yaydığı radyasyon miktarı nedeniyle incelemeye alındığını duyurdu.

Fransa'da, Ulusal Frekans Ajansı (ANFR), belirlenen sınırların üzerinde radyasyon yaydığı gerekçesiyle iPhone 12'nin satışını geçici olarak durdurdu. Bu karar, Hollanda Dijital Altyapı Servisini (RDI) de harekete geçirdi.

RDI, iPhone 12'nin aşırı miktarda radyasyon yayıp yaymadığını incelediğini ve eğer bu durum teyit edilirse, Hollanda'da da iPhone 12'nin satışının durdurulabileceğini bildirdi. Ancak RDI sözcüsü, şu anda böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtti ve "Biz daha sonra atılacak adımları belirlemeden önce Apple ile görüşeceğiz." dedi.

Belçika Dijitalleşmeden Sorumlu Dışişleri Bakanı Mathieu Michel, Belçika Posta Hizmetleri ve Telekomünikasyon Enstitüsü'nden (BIPT), iPhone 12'nin "potansiyel tehlikesini" analiz etmesini istedi. Michel, Apple grubunu da içine alarak, tüm cihazların belirli bir takvime göre incelenmesini ve cihazların yaydığı elektromanyetik dalgaların yürürlükteki Avrupa Birliği (AB) mevzuatına göre analiz edilerek düzeltici önlemler önerilmesini talep etti.

Fransa, elektronik cihazların yaydığı elektromanyetik dalga miktarını kontrol eden bir kurumun, 141 telefon modeli üzerinde yaptığı kontroller sonucunda, iPhone 12'nin Avrupa'da izin verilen radyasyon miktarını aştığını tespit ettiğini duyurmuştu. Avrupa'da, bir telefon cepte veya elde tutulduğunda, 4W/kg radyasyon miktarına sahip olması gerekiyor. Ancak, bu miktarın iPhone 12 model telefonda 5,74 W/kg olduğu belirlenmişti.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Ömer Aşıran