Avrupa Polis Teşkilatı Europol'un açıklamış olduğu verilere göre, Avrupa Birliği  içerisinde ortalama her 2 dakikada bir cinsel saldırı, cinsel şiddet ya da tecavüz suçunun işlendiği ortaya çıktı. Birlik içerisinde cinsel suçlardan en fazla mağdur olanlar ise kadınlar ve çocuklar olarak ön plana çıkıyor.

Avrupa'nın bütün ülkelerinde cinsel suçlar ciddi bir sorun olmaya devam ederken, Europol cinsel saldırıların faillerine dikkat çekmek için  18 ülkede bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında cinsel suç zanlısı ya da hükümlü olan ve arananlar listesinde en üst sıralarda yer alan 18 firari kişi hedef alınırken, zanlıların sosyal medya platformlarında fotoğrafları yayınlanarak, yakalanmaları için çalışma başlatılacak.

Merkezi Hollanda'nın Lahey kentinde bulunan teşkilatın başlatmış olduğu kampanyaya aralarında Hollanda, Belçika, Almanya, Fransa ve Birleşik Krallık gibi ülkelerin bulunduğu 18 ülkeden güvenlik birimleri destek verecek.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU