Dünya genelinde yazılım krizi: Hava yolları, ATM'ler, her şey durdu Dünya genelinde yazılım krizi: Hava yolları, ATM'ler, her şey durdu

Avrupa’da gaz fiyatları yeniden yükseliş trendine girdi. Pazartesi günü önde gelen Hollanda vadeli işlem piyasasında bir megavat saat gaz için 34,47 euro ödeniyor. Bu, 2022 ve 2023'teki rekor fiyatların oldukça altında kalmasına rağmen, hala enerji krizinden önceki döneme göre çok pahalı.

Son fiyat artışının nedenleri arasında Avusturya'nın bir mahkeme kararıyla Rus gazı alımlarını durdurmaya zorlanabileceği yönündeki belirsizlik yer alıyor. Ayrıca, Asya'daki sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) alımları nedeniyle piyasada daha fazla rekabet olması da fiyatları etkiliyor.

Buna rağmen, Avrupa'daki gaz stokları, bu yılın bu dönemi için oldukça yüksek seviyelerde kalmaya devam ediyor. Bu durum kısmen ılıman kış havası sayesinde mümkün oldu.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş