Arnhem Belediyesi, Sivil Kontrol memurlarının (BOA) mesai saatinde başörtüsü takmasına onay verdi. DENK Arnhem tarafından şubat ayında sunulan, "zabıtalara başörtüsü serbestisi" önergesi kabul edildi.

Kabul edilen önerge uyarınca kentte görev yapan boa personeli 15 aralık itibariyle, mesai saatleri içerisinde başörtüsü, Sih türbanı veya kipa gibi görünür dini kıyafetleri kullanabilecek.

b503a78e-79f3-4c29-8597-78531734e5b3

DENK Arnhem Grup Başkanı Yıldırım Usta, konuyla ilgili açıklamasında, "Teklifimizde, belediyemizin zabıtalara yönelik kısıtlayıcı kıyafet yönetmeliğine sert bir eleştiri getirmiştik. Uluslararası standartlara aykırı olarak dini kıyafet veya sembollerin kullanılmasına izin verilmiyordu. Bu durumu Arnhem için uygun bulmadık. Yürüttüğümüz çabaların ardından alınan meclis kararı ile artık başörtülü Müslüman kadınların Arnhem'de zabıta olarak görev almasının önünü açtık; bu durumdan büyük bir memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Bu önemli adımın, DENK'in toplumsal çeşitlilik ve kapsayıcılık vizyonundan doğduğunu dile getiren Usta,  "DENK olarak toplumun her kesiminin eşit temsilini vurgulayarak, kararlı duruşumuzu ortaya koyuyoruz. Toplumsal çeşitliliği kucaklamalıyız. Kıyafet özgürlüğü, ifade özgürlüğünün bir parçasıdır. Dini gerekçeyle giyilen kıyafetler, kamu görevlilerinin profesyonel performansına zarar vermez, aksine katkıda bulunur" dedi. 

DENK Arnhem olarak, bu değişikliğin sadece Müslüman kadınlar için değil, Arnhem Belediyesi'nin hizmet verdiği tüm toplum kesimleri için olumlu etkileri olacağına inandıklarını belirten Yıldırım Usta, "DENK her zaman toplumsal değişimin öncüsü olmuştur; bu gelişmenin diğer şehirleri ve kurumları benzer adımlar atmaya teşvik edeceğini umuyoruz" şeklinde ifade kullandı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.