Yoğun bir taraftar ilgisiyle oynanan Schoten SK – Anvers Türkspor derbisinde, hakem hatalarının yanı sıra ev sahibi takımın Belçikalı antrenörünün Anvers Türkspor futbolcularına küfür etmesi tatsız olaylara neden oldu. 

Grup lideri olarak haftaya giren Anvers Türkspor, deplasmanda aldığı bu mağlubiyetle liderlik koltuğunu  Schoten SK’ya devretti.

Schoten SK'nın vuruşuyla başlayan maçta, ilk dakikalardan itibaren üstün oynayan Anvers Türkspor, aradığı golü bulamadı. Anvers Türkspor'un golcüsü Mikail Bektaş, rakip futbolcuların kasıtlı faulleri sonucu ikinci yarıda oyundan çıkmak zorunda kaldı. 

Schoten SK  Anvers Türkspor   02

Faslı hakemin ev sahibi takım Schoten SK'nın faullerini görmezden gelmesi ve kart göstermemesi, Anvers Türkspor futbolcularını ve taraftarlarını öfkelendirdi. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte sahada gerginlik yaşandı.

Schoten SK  Anvers Türkspor  04

İkinci yarıda gol bulamayan Anvers Türkspor, kalesinde gördüğü iki golle maçı 2-0 kaybetti. 
 
Anvers Türkspor Başkanı Ayhan Öztürk, mağlubiyetten çok hakemin yanlı tutumu ve rakip takım antrenörünün futbolcularına yönelik küfürlerini eleştirdi. 

Öztürk, “Maç öncesi etrafta çok sayıda polis vardı. Rakip takım antrenörünün futbolcularımızı tahrik edeceğine dair duyumlar aldık ve bu doğru çıktı. Futbolda kazanmak da kaybetmek de var, ama masa başı oyunlarıyla olması üzücü. Maç sonundaki tatsız olaylar da üzüntü vericiydi. Rakip takım antrenörü tartaklandım diye numara yaparken, takviye polis geldi. Bütün bunlar gereksizdi," dedi. 

Öztürk, "Alınan mağlubiyet bizi şampiyonluk yolundan alıkoymayacak. Unutmasınlar ki bizim bir maç eksiğimiz var ve sadece 1 puan gerideyiz. Sezonun bitimine 14 maç kaldı ve sezon sonunda şampiyon olacağımıza taraftarlarımızla ve futbolcularımızla inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Schoten SK  Anvers Türkspor  03

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin l