Tatilciler ve futbolseverler dikkat: Avrupa yollarında trafik yoğunluğu artıyor Tatilciler ve futbolseverler dikkat: Avrupa yollarında trafik yoğunluğu artıyor

Antwerpen’deki Sint-Lievenscollege, öğrencilerin dikkat dağınıklığını önlemek amacı ile okul sahasında akıllı telefon kullanımını yasakladı. Yasak hem ders saatlerinde hem de teneffüslerde geçerli.

Şu anda öğrenciler teneffüslerde telefonlarını kullanabiliyordu, ancak 1 Eylül 2024'ten itibaren bu da yasaklandı. Yeni kurala göre öğrenciler telefonlarını yanlarında taşıyabilecek ancak okulda oldukları süre içerisinde kullanamayacak. Okul yönetimi aksi bir açıklama yapmadığı müddetçe telefon yasağı, okul gezilerinde de geçerli olacak.

Sint-Lievenscollege yönetimi kararın öğrencilerde görülen konsantrasyon eksikliği ve dikkat dağınıklığını gidermek için alındığını açıkladı. Okul müdürü Filip Preckler, 8 Mayıs'ta bir mektupla velileri ve öğrencileri bilgilendirdiklerini belirtti.

Müdür Preckler, yeni politikanın nasıl uygulanacağı ve kurallara uymayanlar için hangi yaptırımların uygulanacağını önümüzdeki haftalar ve aylarda değerlendireceklerini belirtti.

Son aylarda bazı okulların akıllı telefon kullanımı ile ilgili bazı kural değişikliğine gittiği belirtilmekte. Her okul bu konuda kendi düzenlemesini yapmakta.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş