Almanya’da yapılan bir araştırmaya göre, birçok ortopedi hastası gereksiz yere ameliyata alınıyor. Elde edilen sonuçlara göre ortopedik ameliyatların yüzde 88’inin ameliyat olmasına gerek bulunmuyor.

Almanya Graben-Neudorf’ta Yeni Camii'nin temeli dualarla atıldı Almanya Graben-Neudorf’ta Yeni Camii'nin temeli dualarla atıldı

Almanya’nın önde gelen sağlık sigortası şirketi Techniker Krankenkasse (TK) tarafından yapılan araştırmaya göre omuz ameliyatlarının yüzde 93’ü, bel ve sırt ameliyatlarının da yüzde 88’i, diz kapağı ameliyatlarının yüzde 82'si ve kalça kemiği ameliyatlarının yüzde 58'i gereksiz yere yapılıyor.

TK, ameliyat önerilen hastalar ile ikinci bir görüşme yapıldığını ve yüzde 88’ine ameliyat olmamalarının tavsiye edildiğini belirtiyor.

TK Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Jens Baas, Almanya'da hastaların verilen aceleci kararlarla ameliyat edildiğini belirterek, bu durumun dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Hastanelerin yapılan sırt, diz ve kalça ameliyatlarından "çok kazançlı" çıktığını ifade eden Baas, örneğin sırt sorunlarının ameliyat olmadan, klasik fizyoterapiyle ve kas geliştirme yollarıyla çok daha iyi tedavi edilebileceğini sözlerine ekledi.

Bu tür gereksiz ameliyatlar ve ameliyatlara yapılan masrafların önlenmesi için hastane reformunun acilen hayata geçirilmesini gerektiğini belirten Baas, yapılan ameliyat sayısına bakılmaksızın, hastanelere tedavi odaları ve ekipman finansmanı sağlanabileceğini dile getirdi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş