ANTALYA (AA) - Antalyaspor Kulübü Başkanı Ali Şafak Öztürk, milli futbolcu Emre Mor'u kiralamak için çeşitli denemeler yaptıklarını ancak bunun zor bir transfer olduğunu bildirdi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Antalya Şube Başkanı Emin Demir ve yönetim kurulu üyeleri, Antalyaspor Kulübü Başkanı Ali Şafak Öztürk'ü ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Öztürk, transfer çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı. Öztürk, bir gazetecinin, "Emre Mor transferinde gelişme var mı?" sorusu üzerine şunları kaydetti:

"Emre Mor için çeşitli denemeler yapıyoruz. Çok zor bir transfer. Emre Mor'u kulübünde görmek isteyen kulüp sayısı çok. Borussia Dortmund 14 milyon avro harcayarak kadrosuna kattı. Bir senelik kiralık alabilirsek hem performans hem pazarlama hem de taraftarın takımla bütünleşmesi açısından büyük katkısı olacaktır. Maliyet riski de yok. Eto'o transferindeki gibi değil, gerçek sponsor bulursak maliyetsiz bir şekilde transfer olur."


- "Antalyasporlu olduğumuzu göstermeliyiz"


Yaklaşık 2 ay önce göreve başladığını hatırlan Öztürk, heyecanla başladıkları görevde büyük negatif olaylarla karşılaştıklarını belirtti. Bütün enerjilerini mali tabloyu düzeltmek için harcadıklarını anlatan Öztürk, hedeflerine ulaşmak için temeli doğru atmaya çaba gösterdiklerini söyledi.

Öztürk, başkan olurken "Bir yıl sonra şampiyonluk yarışında olabiliriz." dediğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Bu kadar sıkıntıya rağmen gelecek yıl şampiyonluk yarışında olabileceğimizi düşünüyorum. Yeter ki taraftarımızdan o desteği görelim. Antalyaspor'u sevenler olarak Antalyasporlu olduğumuzu göstermeliyiz. İnsanlar, transferdi, şuydu, buydu diye değil, Antalyaspor için stadyuma gelmeli. Kombinelerde indirime gittik, 50 lira yaptığımız indirim bile tartışıldı. Genel duruma bakınca neleri feda ettiğimizi görüyoruz. Taraftarımız da Antalyaspor'un arkasındaysa böyle şeylere biraz açık olmalı."

Mali altyapıyı oluşturmaya başladıklarını ve bundan sonra sportif hamleler ve projelere daha fazla zaman ayıracaklarını kaydeden Öztürk, şu ifadeleri kullandı:

"Yönetime yüzde 100 performansla başlamak istedik ama ileriyi göremediğimizden dolayı çeşitli adımlar atamadık. Artık ilerisini görüyoruz. Antalyaspor'un tamamen arkasındayız. Kulübün menfaatlerini de koruyacağız. Kulübü güçlü bir şekilde ileriye taşıyacağız. Başladığımızda kasadaki paralar sıfır, ana gelirler de temlikliydi. Tek gelirimiz loca satışları ve oluşturacağımız sponsorluklardı."


- "Yasal yollara da başvuracağız"


Samuel Eto'o transferiyle ilgili yanlış bilgilendirme yapıldığını vurgulayan Ali Şafak Öztürk, şunları aktardı:

"Bu transferle ilgili sponsor firmanın 1,5 milyon avro vereceği ve sponsor firmanın Eto'o'nun maaşını karşılayacağı söylenmişti. IATI firması, 900 bin avro ödeme yapmış şimdiye kadar. Kulübün cebinden çıkan parayla yani kulüp borç almış ve Eto'o'nun maaşını ödemiş. Bu, Eto'o'nun transferinde sponsor yok anlamına geliyor. Daha ödemeleri de olacak. IATI, Antalyaspor'a borçlu. Basına anlatılanlarla hiç alakası olmayan bir durumla karşı karşıyayız. 'Eto'o'nun satışından elde edilecek gelirin yüzde 50'si IATI'ye gider.' şeklinde madde var. Eto'o satılırsa yüzde 50'si IATI'ye, yüzde 20'si ise basında ismi sıkça duyulan menajerlere gidecek. Burada kulübün kazancı yüzde 30 görünüyor Bu oyuncunun transfer edilmesi için firma yüzde 50 alacağından dolayı transfer görüşmesi yapıyor. Mantıklı geliyor mu, bu doğru mu? Dünyada oyuncu transferiyle ilgili böyle bir örnek yok. Bunu yapanlar aynaya bakınca 'ben iyi işler yaptım.' diye düşünüyorsa helal olsun. Ben aynaya baksam utanırım. 'Antalyasporluyuz' diyorsan bu transferin içinde olan yüksek pay alan herkes aynaya bakmalı. Hesap verecekler. Yasal yollara da başvuracağız. Kulübün hakkını arayacağız."


- "Kulübün kapısına kilit vurulurdu"


Bir gazetecinin, "Eski yönetim devam etseydi, bu mali altyapıyla kulübün kapısına kilit vurulur muydu?" şeklindeki sorusuna başkan Öztürk, şu yanıtı verdi:

"Kulübün kapısına kilit vurulurdu. O durum olurdu. Ne olur ne biter bilmiyorum ama 'Öz Antalyaspor' olarak amatörden yeni bir takım mı çıkar, bunlar konuşulurdu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Vali Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel gibi doğru insanların desteği olmasaydı burada çoğu şeyi konuşamıyorduk zaten. 'Politika giriyor' gibi sözler deniyor ama bu insanların desteği olmasaydı bu iş bitmişti. 'Bu kulübün arkasındayız' diyoruz, 'Para veriyorsunuz, faiziyle mi alacaksınız' diyorlar. Biz hibe ediyoruz. İnsanlar eleştiri yapmadan önce düşünsünler."

Öztürk, çok büyük transferler yerine kulübün geleceğini oluşturacak genç oyuncuları transfer etmeyi uygun bulduğunu dile getirdi.

Stadın isim sponsorluğuyla ilgili anlaşma yapmak üzere olduklarını kaydeden Öztürk, Barcelona'nın İstanbul'daki altyapı direktörünü de kadrolarına kattıklarını ve İspanyol ekibine benzer bir eğitim sistemi getireceklerini vurguladı.

Takımın ismine sponsor olmak için 3 firmanın kendilerine teklifte bulunduğunu anlatan Öztürk, "Çok ciddi teklifler geldi. İlk başta sıcak baktık ama kendi içimizde yaptığımız değerlendirmede isim sponsorluğunu istemedik. Bazı şeylerin dokunulmazlığı var. Bu da dokunulmaz olanlardan birisi. İsim sponsorluğu düşünmüyoruz. Taraftar da bunu istemiyordu. Onların da duruşu etkili oldu." şeklinde görüşlerini belirtti.