Bu hafta Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da süpermarket mantığıyla çalışan bir gıda bankası açıldı. Nieuw-West bölgesi, Osdorper Ban’da açılan market dar gelirli vatandaşların gıda ihtiyacını karşılayacak.

Abdelhamid Idrissi’nin girişimiyle oluşturulan marketin açılışına Belediye Başkanı Femke Halsema’da katıldı. Idrissi açılışta yaptığı konuşmada “İhtiyacınız olan ne varsa buradan alabilirsiniz, yeterli derecede ürün var.” dedi.

Açılan marketin diğer gıda bankalarından en büyük farkı, ihtiyaç sahiplerinin daha önceden doldurulmuş torbalar yerine, ihtiyacı olan ürünü, istediği kadar alabilmesi. Ayrıca marketin birinci katında da gerekli olduğu takdirde ailelerle kişisel sohbetlerin yapılabileceği bir alan oluşturulmuş durumda.

Süpermarketin açılışını yapan Belediye Başkanı Femke Halsema, mağazanın gelişini bir devrim olarak nitelendirirken şunları dile getirdi: “Umarım yoksulluk hakkında yeni bir düşünce biçimine yol açar. Hollanda'da fakirseniz, her zaman fakir olduğunuzu kanıtlamanız gerekir. Bu süpermarkette kişiye güven söz konusu. Buraya geliyorsunuz ve burada güzel ürünler alabiliyorsunuz.” dedi.

Idrissi daha önce de açtığı Studiezalen vakfı ile gündeme gelmişti. Vakıf dar gelirli ailelerin çocuklarının ders çalışabileceği lokal hizmeti veriyor. Idrissi bu çocukların ailelerinin artık açılan gıda marketi sayesinde gıda ihtiyacını da karşılayabileceğini belirtiyor.

Oostdorp’ta açılan gıda marketi şimdilik günlük olarak 80 aileye yardım edebilecek kapasiteye sahip. Market raflarında bulunan ürünler hayırsever şirketler ve kişiler tarafından karşılanıyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.