Şimdiye kadar Amsterdam’da İslami ortaöğretime sadece Cornelius Haga Lisesi'nde yer bulabilen çocuklar için iki yıl içinde bir alternatif daha olacak. College Fiducie, en geç Ağustos 2025'te Amsterdam Zuid'de kapılarını açıyor. 

Hollanda’da biri Rotterdam diğeri Amsterdam’da olmak üzere 2 İslami ortaokul bulunmakta. College Fiducie lisesi açıldığında Amsterdam’da ikinci ülke genelinde ise üçüncü ortaokul olacak.

Kuzey Hollanda İslami Eğitim Vakfı, yaklaşık bir yıl önce yeni bir ortaokul açma başvurusunda bulunmuştu. Ancak, bu başvurusu reddedildi. Ret kararında okul yönetiminin eğitim kalitesini ve sürekliliği garanti edebilmek için yeterince somut öğrenme hedefleri belirlememiş olmaları gösterilmişti.

Kuzey Hollanda İslami Eğitim Vakfı yöneticisi Yusuf Altuntaş AT5’a yaptığı açıklamada başvurularının kabul edildiği bilgisini aldıklarını belirtti. 

Altuntaş, okulda, ülkedeki bütün okulların uyguladığı müfredatı uygulayacaklarını bunun yanı sıra haftada birkaç saat din dersi verileceğini kaydetti.

Amsterdam Zuid, Diemen ve çevresi için hizmet verecek olan yeni okulun ilk yılında iki Mavo ve iki Havo sınıfı açılarak, toplamda 100 öğrenciye eğitim verilmesi hedefleniyor. 

Şu anda okul için bir yer arandığı, belediye ile bu konuda görüşmelerin devam ettiği ve büyük olasılıkla Amsterdam Zuid bölgesinde olacağı belirtiliyor. 

Hollanda'da İslam okulları
Hollanda Eğitim, Kültür ve Bilim Bakanlığına bağlı İslam okulları, diğer okullar ile aynı müfredata sahip bulunuyor.

Ülke genelindeki 70’in üzerinde İslami ilkokulda binlerce öğrenci eğitim görüyor. Ailelerin bu yönde talepleri arttığı için her yıl yeni bir İslam okulu listeye dahil oluyor.

İslam okulları, İslam kimliği ile kültürüne bağlı olan ve uygulamada bu değerlere önem veren eğitim kurumları olarak biliniyor.

Öğrencilere emin ve güvenli bir ortam hazırlayan İslam okullarının diğer bir özelliği de pedagojik literatüründe ev, sokak ve okul kültürü olarak bilinen saç ayağını senkronize eden bir eğitim sistemini uygulamaları.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.