Beş yıldır Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü Başkanlığı ve Koordinatörlüğünü başarı ile yürüten Abdullah Altay, bayrağı Adil Akaltun’a teslim etmişti. Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü’nde ( AYEE) bir süre önce gerçekleşen bayrak değişiminin ardından, eski ve yeni başkan basın mensupları ile bir araya geldi.

İki yıldan fazla süren Pandemiye rağmen etkinliklerine ara vermeden devam eden Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü geçen süre içinde yaptığı faaliyetlerle de rüştünü ispat etti.  

Enstitü tarafından gerçekleştirilen faaliyetlerin hemen hemen tamamında katılımın yoğunlukla Hollandalı olması dikkat çekerken, Adil Akaltun ile görev bayrağını daha da ileriye taşıyacağı gözlemlendi.

AYEE 03

Hollanda’daki Türk Medya Mensuplarını ağırlayan eski başkan Abdullah Altay, yeni başkan Adil Akaltun ve Enstitü görevlilerinin ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada konuşan Abdullah Altay, Enstitü ile olan gönül bağını hiçbir zaman koparmayacağını belirtirken yeni görevdaşına her türlü desteği vereceğini ifade etti.

Adil Akaltun: Amsterdam’da bir adresiniz, eviniz var

AYEE 02
Adil Akaltun ise devir aldığı bayrağı daha ileri taşımak için kendisinin de mensubu olduğu basın camiasına çok önem verdiğini söyledi. “Burası sizlerin her zaman kapımız açık. Amsterdam’da bir adresiniz eviniz var” dedi.

Adı Hollanda ile özdeş usta gazeteci İlhan Karaçay, Yalçın Çakır, Yavuz Nufel, Fatih Karaman, Sedat Tapan, Ebubekir Turgut, Deniz Erkoçu’nun katıldığı davete araçlarının aralanması sonucu katılamayan basın mensupları için başka blr tarihte buluşma kararı alındı.

Dört katlı Enstitü binasının sınıfları, sergi ve toplantı salonları gezildi. Enstitüde bulunan ve İstanbul fotoğraflarından oluşan sergi dikkat çekti.

AYEE 01

Hoş sohbet ve nostaljik sohbetin ardından günün anısına fotoğraflar çekildi. Basın mensuplarının ricası üzerine başkanlık koltuğuna önce eski başkan Abdullah Altay oturdu, daha sonra ise çiçeği burnunda başkan Adil Akaltun hakkını vereceğine herkesin inandığı başkanlık koltuğuna oturdu.

Kaynak: N'Haber

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.