Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema, Pazar günü Türkiye’de yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28 Dönem Milletvekili seçimleri nedeniyle, şehirde yaşayan Türkler arasında çıkabilecek olası bir gerginliğe karşı hazırlık yapıldığını belirtti.

AT5 kanalına konu ile ilgili röportaj veren Halsema; polis, savcılık ve belediye arasında görüşmeler yapıldığını, Konsolosluktan da bir güvenlik planı oluşturmasını istediklerini dile getirdi.

Röportajında, geçtiğimiz hafta Amsterdam RAI’de kurulan sandık merkezinde meydana gelen kavgaya da değinen Halsema, bu durumun kendisini çok şaşırttığını, çünkü önceden Ulusal Terörle Mücadele ve Güvenlik Koordinatörlüğü (NCTV) veya diğer istihbarat birimlerinden herhangi bir uyarı almadıklarını ifade etti.

Halsema, ayrıca, VVD'nin bu tür seçimlerin kentte düzenlenmemesi yönündeki çağrısına katılmadığını, seçimlerin diplomatik ve uluslararası bir olay olduğunu belirtti ve Türk hükümetinin sorumluluğunda olduğunu dile getirdi. 

Halsema “İlimizde seçim yapılamaz deme yetkimiz kesinlikle yoktur. Ben de buna kişisel olarak karşı olurdum. Seçimler her zaman yapılmalı.” şeklinde ifade kullandı.

Amsterdam’daki Türk vatandaşlarına da seslenen Halsema, oy kullanma hakkının kullanılmasının önemli olduğunu ancak oy kullanırken aşırılıklara kaçılmaması gerektiğini belirtti.

Belediye olarak, ancak kamu düzenini tehdit eden olaylara karşı müdahale edeceklerini belirten Halsema, hem kutlamaların hem de düzensizliğe yol açabilecek olayların göz önünde bulundurduklarını dile getirdi ve “Bu konuda polis, belediye ve diğer birimlerle birlikte hazırlanıyoruz. Konsolostan, bizim tarafımızdan da incelenecek bir güvenlik planı hazırlamasını istedik. Ayrıca, NCTV ve Dışişleri Bakanlığı ile de bu konuda hazırlık yapıyoruz.” dedi.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: AT5 video screenshot

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.