Amsterdam Schiphol havalimanında Aralık ayında yapılan kontrol sırasında içinde 300 bin euroluk altın külçeler bulunan çay paketleri yakalandı. Olayla ilgili bir kadın gözaltına alındı. 

Sınır Güvenlik Birimi (Douane) tarafından yapılan açıklamada,21 Aralık günü Hollanda aktarmalı olarak, Çin'e seyahat etmek için Arjantin’den gelen 45 yaşındaki bir kadın yolcunun sınır kontrolüne takıldığı ve bagajının kontrol edildiği sırada altın külçelerin bulunduğu belirtildi.

Açıklamada; yolcunun ortaya çıkan altın külçelerle ilgili tutarlı bir açıklama yapmadığı ve ele geçirilen farklı boyutlardaki külçelere el konulduğu aktarıldı.

Açıklamaya göre yüzde 99,9 saflıkta olan altın külçelerinin piyasa değeri 300.000 euro.

Hollanda’da Kral Günü: Şemsiye ve güneş gözlüğünüzü yanınıza alın Hollanda’da Kral Günü: Şemsiye ve güneş gözlüğünüzü yanınıza alın

Yolcu, nakit beyanı yükümlülüğünü ihlal ettiği ve kara para akladığı şüphesiyle FIOD tarafından gözaltına alındı. Altın külçelerden feragat eden ve 25 bin euro para cezası ödeyen kadın 2 Ocak 2024 günü serbest bırakıldı.

altın külçe schiphol  Ocak 2024

Bir yılda 72 şüpheli yakalandı
Avrupa Birliği (AB) kurallarına göre, para aklama ve terörle mücadele için 10.000 euro üzerindeki nakit para veya mal taşıyan yolcuların bunu gümrükte beyan etmesi gerekmekte. 

Geçtiğimiz yıl Amsterdam Schiphol havalimanı gümrüğü tarafından 72 şüpheli, FIOD ve Hollanda Kraliyet İnzibat Timi (Marechaussee) ekiplerine teslim edildi. Bu olaylarda toplam 3,2 milyon euro ele geçirildi.
 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.