Salı gecesi NPO 2'de yayınlanan Opsporing Verzocht programında bir açıklama yapan Askeri Polis sözcüsü, Schiphol Havalimanı'ndaki bir kargo şirketinde 28 Ekim Cumartesi'yi 29 Ekim Pazar'a bağlayan gece saatlerinde kargo bölümünde bulunan iPhone marka telefonların bir kamyon şoförü tarafından çalındığını açıkladı.

Sözcü iPhone 15 Pro Max model telefonların toplam değerinin 1,7 Milyon euro olduğunu belirtti. 

Programda olayın yaşandığı andaki kamera görüntüleri paylaşılarak hırsızlık yapan sahte şoförün kargo firmasına sahte evraklarla girdiği kaydedildi. Adamın kullandığı kamyonun o gece akşam saatlerinde bölgede çalındığı, hırsızlıktan sonra Lelystad'da hasar görmüş ve terk edilmiş bir halde bulunduğu aktarıldı.

Sözcüye göre, şoför olarak fazla tecrübesi olmadığı düşünülen adam solgun ve çökük bir yüze sahip. Adamın hırsızlığın olduğu akşam gözlük kullandığı ve sakallı olduğu görülüyor. 

Polis bu kişiyi tanıyanların veya adam hakkında bilgisi olanların emniyet güçleri ile iletişime geçmesini istedi. Polis, hırsız şoförün aranmasına devam edildiğini belirtti telefonların hangi şirketten çalındığı konusunda bilgi vermedi.
 
Hırsızlığın güvenlik kamerası görüntülerini aşağıda izleyebilirsiniz:

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş