Hükümet karbon salınımını ve gürültü kirliliğini azaltmak için gelecek yıl Schiphol Havalimanı'ndan yapılacak uçuş sayısını 500 binden 460 bine indirmeyi planlıyor. Bu kararı değerlendiren Amsterdam Temyiz Mahkemesi yazılı bir açıklama yaparak kararın hukuka uygun olduğunu belirtti.

Açıklamada, Hükümetin gürültü kirliliğine karşı aldığı kararı uzun süredir geciktirdiği belirtilirken, uçuş sayısını azaltma kararının AB hukukuna aykırı olmadığı ve kamu ile şirketler arasındaki menfaat dengesine de uygun olduğu vurgulandı.

Temyiz mahkemesi ayrıca, hükümetin kısıtlama kararına karşı havalimanı ve hava yolları tarafından yapılan itiraz neticesinde 5 Nisan 2023'te ilk derece mahkemesince verilen “yürütmeyi durdurma” kararının da kaldırılmasına karar veri.

Amsterdam Schiphol Havalimanında daha sessiz, temiz ve iyi bir hava taşımacılığı için 2025'ten itibaren 00.00-06.00 saatlerinde uçakların kalkışına ve 00.00-05.00 saatlerinde uçakların inişine izin verilmeyecek. Özel jet ve çok gürültü çıkaran uçak modellerinin kullanımı da yasaklanacak.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş