Hollanda Eğitim Bakanlığı, Amsterdam Uluslararası Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ni yüksek eğitim ve öğretim kurumu olarak tanıdı. Kurum resmi olarak “üniversite” statüsüne ulaştı. Bu kararı Sonhaber.eu’ya değerlendiren üniversitenin rektörü Bahaeddin Budak, uzun süredir devam eden uğraşlarının karşılığını aldıklarını ve bundan duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Halihazırda İlahiyat ve eğitim fakültelerinde derslerin devam ettiğini belirten Budak, Hollanda Eğitim Bakanlığını yanı sıra Hollanda ve Belçika’nın Flaman bölgesindeki yüksekokulları denetleyen NVAO’ya (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie) yaptığı başvurudan da olumlu yanıt aldıklarını dile getirdi.

Eski mezunların diplomaları da tanınacak
Bahaeddin Budak gelen bu onay sayesinde, bundan sonra mezun olacak öğrencilerin yanı sıra daha önceden mezun olan öğrencilerin diplomalarının da geriye dönük olarak tanınacağını belirtti.

Üniversite bünyesinde lisans seviyesinde imam ve manevi rehber bölümü ile lisans seviyesinde öğretmenlik bölümü ve yüksek lisans seviyesinde ilahiyat bölümü bulunmakta. Budak bu bölümlere önümüzdeki dönemde ilkokul sınıf öğretmenlik bölümünün de eklenmesi için çalışmalar yürütüldüğünü dile getirdi.

Avrupa Parlamentosu Avrupa Engelli Kartı ve araç park kartına onay verdi Avrupa Parlamentosu Avrupa Engelli Kartı ve araç park kartına onay verdi

Dersler hem fiziki hem de online olarak veriliyor
Okulun işleyiş şeklini ve dersler konusunda da bir açıklama yapan Bahaeddin Budak “Dersler hem fiziki olarak hem de online olarak veriliyor. Hafta içi ve hafta sonu cumartesi günü de eğitimimiz bulunmakta. Hani insanlar, çalışıyordur ama bir eğitime başlamak istiyor, onlara da imkan sunuyoruz.” dedi.

Fiziki olarak verilen derslerin şimdilik Jan Rebelstraat 8, Amsterdam adresindeki binada verildiğini belirten Budak, önümüzdeki dönem içerisinde bina değişikliği yapmayı planladıklarını dile getirdi.
Kur'an ilimleri hadis usulü, yüksek lisans tez araştırma rehberliği gibi farklı derslerde eğitim üyesi olarak da görev yapan Budak, okulda yaklaşık 10 eğitim görevlisinin bulunduğunu ve şuanda öğrenci sayılarının 50 olduğunu dile getirdi.

Kapımız herkese açık
“Böyle bir kurumun, Avrupa'nın göbeğinde kurulması, Müslüman toplumun ve Müslüman olmayan toplumun ileriye yönelik İslam'ı anlama ve İslam'ın kurumsal olarak yerleşmesi için elzemdir” dedi.

Budak sözlerine şu şekilde devam etti:
Gelecek neslimiz doktor olsun, mühendis olsun, avukat olsun, öğretmen olsun, kendisini aynı zamanda böyle bir üniversitede ilahiyat açısından geliştirebilir. Özellikle bizim master ilahiyat programımız, ilahiyatçı imam olmak için değil. Doktorun, avukatın, öğretmenin, gazetecinin ilahiyat eğitimi alıp görevini daha güzel ifa etmesi içindir. Yani programımız daha fazla insanı anlama, tanıma, yönlendirme, rehber olma niteliğini kazandırmak içindir. Liderlik olma üzerine kurulmuş bir programdır. Üniversitemiz Müslüman olan veya olmayan, herkese açık. Biz kapımıza gelene; sen Müslümansın, sen değilsin o almıyoruz demeyiz, diyemeyiz. Bilakis her gelen insanın ilahiyat eğitimi almasını tavsiye ediyoruz. Çünkü bu o kişiye bir katma değer verir. Dünya hayatını dünyaya bakışı, insanları anlama, insanlara algılama babında kendisini geliştirmiş olur.

Amsterdam İslam İlahiyat Fakültesi 
Amsterdam İslam İlahiyat Fakültesi (IUA – Islamitische Theologische Faculteit Amsterdam) olarak kurulan ve daha sonra bünyesinde Eğitim Fakültesi’ni de açan kurum, bundan sonra eğitimini International University of Applied Sciences of Amsterdam (Amsterdam Uluslararası Uygulamalı Bilimler Üniversitesi) ismiyle devam edecek. 

İlahiyat Fakültesi’nde yılda 4 kez kayıt yaptırılabiliyor. Eylül ayında başlayan ilk kayıt sonrasında 7 hafta ders yapılıyor. Derslerin bitimiyle 3 hafta imtihan süreci başlıyor. İmtihanlardan sonra yeni kayıt dönemi tekrar başlıyor. Böylece yılda 4 kayıt dönemi bulunuyor.

Halihazırda lisans seviyesinde, İslam din dersi öğretmenliği ve manevî rehberlik bölümleri bulunan üniversite bünyesindeki Eğitim Fakültesinin de önümüzdeki dönemde kurumsal kimliğe kavuşturulacağı belirtiliyor.

IUA

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.