Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema, kokain kullanımının ve satışının serbest olmasını, bu alanda bir şeylerin değişmesinin zamanının geldiğini çünkü artık 'uyuşturucuyla savaşın' sonuç vermediğini belirtti.

Belediye Başkanı Femke Halsema bugün Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz tarafından düzenlenen organize suçlarla ilgili bir kongrenin açılışında konuştu. Belediye Başkanı; Belçika, Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya İçişleri Bakanları ve temsilcilerinin da katıldığı kongrenin açılış konuşmasında şuana kadar uyuşturucuya karşı yürütülen savaşın sonuç vermediğine dikkat çekti. Halsema kokain kullanımının ve satışının serbest olması gerektiğini savundu.

Amsterdam Belediye Başkanı Halsema konuşmasında, kokain satışının suç olmaktan çıkarılmasının gerçekten gerçekleşeceğini düşünmediğini, çünkü bunun için yeterli siyasi destek olmadığına inandığını da sözlerine ekledi.

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında gerçeklerle yüzleşmek gerektiğini savunan Halsema “Gerçeklerle yüzleşelim: Uyuşturucuya karşı savaş işe yaramıyor. El koymak çalışmıyor ve kokain düzenlemesi de ortada yok." dedi ve "Umarım alternatif bir stratejiyi formüle etmemiz gerektiği konusunda hemfikir olabiliriz.” şeklinde konuştu.

Belediye başkanına göre  uyuşturucu ile mücadele şu üç bölümden oluşmak zorunda: ‘Sokaklardaki şiddeti ve silah sayısını azaltmak’, ‘belirli mahalle ve bölgelerin ekonomik ve sosyal gelişimini desteklemek’ ve ‘yasadışı para akışlarını haritalayarak, bozmak ve bölmek.’

Belediye Başkanı Halsema özelikle yasadışı para akışı konusunda Avrupa hükümetleri ve şehirleri arasında daha fazla işbirliğinin gerçekleşmesi gerektiğini de belirtirken bu alanda çok fazla kara para aklandığına dikkat çekti. 

Halsema konuşmasında polisin suçlularla başa çıkmak için yetkilendirilmesi gerektiğine inandığını belirtirken adı bir şekilde uyuşturucu ile anılan Peter R. de Vries, avukat Derk Wiersum, tanık Nabil B.'nin kardeşi Redouan ve yanlışlıkla öldürülen 17 yaşındaki Muhammed Bouchikhi gibi isimlere de yer verdi. Sözedilen bu cinayet vakalarının haberlere konu olduğunu belirten Halsema “ancak bunlar buz dağının görünen yüzü” dedi.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.