Amsterdam, Den Haag ve Haarlem’den sonra Amersfoort belediye meclisi de fosil yakıtla ilgili adı anılan şirketlerin reklamlarına yasak getirme kararı aldı.

Denk Partisi, GroenLinks, CU, PvDA ve SP’nin desteğini alan Hayvanlar için partisi (PvdD) tarafından sunulan tasarı, bu hafta belediye meclisinde kabul edildi. Tasarının kabul edilmesi ile birlikte Shell ve KLM gibi fosil yakıt konusunda geri adım atmayan şirketlerin reklamlarının şehir panolarına asılmamasına karar verildi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan PvdD vekili Natanja Vreugdenhil, “Tehlikeli iklim değişikliğini bir buçuk derece ile sınırlamak için gerçekten bir şeyler yapmak istiyorsak, davranışlarımızı da buna uyarlamamız gerekiyor.  Fosil endüstrisinin aynı zamanda, özellikle belediye reklam panolarımızla, halkı fosil ürünleri tüketmeye teşvik etmesi söz konusu olamaz. Halk sağlığı üzerindeki etkisi nedeniyle hükümetin sigarayı teşvik etmek istememesi nedeniyle yıllardır yasaklanan tütün reklamlarından hiçbir farkı yok.” şeklinde ifade kullandı.

Belediyenin aldığı kararla birlikte; şehirdeki panolarda yer alan “fosil endüstrisi, havacılık sektörü, hava yolculuğu ve fosil ürün ve hizmetleri” reklamlarının sözleşmeleri uzatılmayacak ve yeni sözleşme yapılmayacak.

Amersfoort belediyesinin bu kararı aslında ilk değil. Geçtiğimiz yıl Amsterdam, Den Haag ve Haarlem belediyeleri de bu yönde bir yasak getirmişti. 
©Sonhaber.eu
Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.