Belin yöntimi çevreyi korumak ve yasadışı atığı önlemek için bazı kalemlerde ceza miktarını artırma kararı aldı.  Buna göre sokağa sigara izmariti atan, yanlış konteynere çöpünü bıraklanlara yüzlerce euro ceza kesilecek.

CDU ve SPD partilerinden oluşan Berlin yönetiminin aldığı karar uyarınca sokağa sigara izmariti veya tek kullanımlık poşetlerden atanlara verilen ceza 55 eurodan 250 euroya çıkacak. Yanlış çöp konteynerlerine atık bırakanlara ise torba başına 500 euro ceza kesilecek.

İki kilogram ve üzeri atıklar için kesilen ceza miktarı ise 100 eurodan 3 bin euroya kadar çıkabilecek. Hacimli atıkların yasadışı şekilde imha edilmesi hâlinde, miktarına bağlı olarak uygulanan cezalar 400 eurodan 8 bin euroya kadar yükselecek.

En yüksek cezalar ise yeşil alanlardaki bitkilere zarar verenlere veya bu alanlarda yangın çıkartanlara verilecek. Bu kişiler 10 euroya kadar ceza ile karşılaşabilecek.

Yanlış çöp konteynerlerine atık bırakmanın cezası da her bir torba için 500 euro olarak belirlenecek. 

Almanya’da sözde kahin Türk, Alman kadını 1,3 milyon euro dolandırdı Almanya’da sözde kahin Türk, Alman kadını 1,3 milyon euro dolandırdı

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.