Farklı kültürlerden vatandaşların yaşadığı Almanya’nın başkenti Berlin’de yapılan bir araştırmaya göre; bu çok çeşitlilik doğan bebeklere verilen isimlerde de kendini gösteriyor. 

Alman Dili Derneği tarafından yapılan ve sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklanan bir araştırmaya göre; Berlin’de yeni doğan erkek bebeklere verilen isimler arasında Hz. Muhammed’in ismi ilk sırada yer alıyor.

2022 yılında doğan bebeklerin yüzde 25’ine  "Muhammed" ismi verilirken,  listenin ikinci sırasında “Noah” ve üçüncü sırasında “Adam” isimlerinin geldiği  “Ali” ve “Ahmed” isimlerinin de ilk sıralarda yer aldığı görüldü.

Kız isimlerine bakıldığında ise ilk sırada “Sophia” ismi geldi. Sıkça kullanılan diğer kız isimlerinin ise 'Emilia' ve 'Emma' oldu. Listede 'Amina, Leyla ve Zeynep' isimlerinin de sıklıkla tercih edilen isimler arasında yer aldığı görüldü.

Alman Dil Derneği’nin araştırmasına göre eyaletler bazında seçilen en popüler isimler de şu şekilde :

Almanya bebek isimleri

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Laura Garcia - Pexel

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.