Almanya’nın güney batı bölgelerinde uyuz hastalığının giderek yayıldığı belirtildi. Baden - Württemberg Eyalet Sağlık Müdürlüğü 1 Haziran 2023 tarihi itibariyle toplam 137 uyuz vakası bildirildiğini açıkladı.

Basında yer alan haberlerde  Baden - Württemberg eyaletinde 11 kent ve ilçede uyuz vakası tespit edildiği ancak sayının bildirilen vaka sayının üzerinde olduğunun tahmin edildiği aktarıldı. 

Almanya'da anaokulları, okullar, bakım evleri ve sığınmacı yurtları dışında görülen uyuz vakalarının bildirilmesi zorunlu değil. Baden-Württemberg Pratisyen Hekimler Derneği bir süredir uyuz vakalarında “artan bir trend” gözlemlendiğini ancak kesin rakamların bilinmediğini açıkladı. Bu nedenle uzmanlar vaka sayılarının daha fazla olmasından endişe duyuyor.

Uyuz hastalığı
Uyuz hastalığı mikroskobik sekiz bacaklı akarların sebep olduğu bir deri hastalığı. Gözle görülemeyecek kadar küçük bu böceklerin deriye yumurtalarını bırakması sonucu deride bir alerjik tepkimeye, ağır kaşıntıya ve döküntüye neden oluyor.

Derinin üst tabakasına yerleşen akarlar, özellikle el ve ayak parmakları arasında, dirseklerde veya koltuk altlarında veya genital bölgede yanma, kaşıntı, toplu iğne büyüklüğünde kabarcıklar, kızarık nodüller veya püstüllere neden oluyor. 

Uyuzlu bir kişiyle temas, hastalığın başka insanlara bulaşmasına sebep olabilir. Kısa süreli temaslar, örneğin el sıkışma veya sarılma, uyuz hastalığının bulaşmasına neden olmaz. Ancak Yatak takımları veya havlular gibi paylaşılan kişisel eşyalar hastalığın yayılmasını sağlıyor.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.