Federal Çalışma Bakanlığı, Sol parti tarafından sunulan bir soru önergesine, Alman Emeklilik Sigortası istatistiklerini kaynak göstererek cevap verdi. Buna göre 2022 yılında emekli olan vatandaşlar, daha önce emekli olanlardan 15 euro daha düşük emekli maaşı alıyor.  

Geçtiğimiz yıl emekli olan bir vatandaşın aldığı ortalama emekli maaşı miktarı 1084 euroya düştü. Bunun yanı sıra kadınlar ile erkekler arasında da ciddi farklar bulunmakta. 

Batı Almanya'da yeni emekli olan bir kadın, daha önce emekli olanlardan 20 euro daha fazla emekli maaşı almaya başladı. Buna karşı Doğu Almanya'da tam tersi yaşandı, ortalama 1.155 euro olan emeklilik maaşı 46 euro düşerek 1.109 euroya geriledi.

Sol Parti Meclis Grubu Başkanı Dietmar Bartsch konu ile ilgili yaptığı açıklamada, bu gelişmeyi 'son derece endişe verici' olarak değerlendirdi ve bunun ciddi bir sorun olduğuna işaret etti. Bartsch, "Başbakan Olaf Scholz'un iddia ettiği gibi emekli maaşları istikrarlı değil, aksine düşüş eğiliminde" şeklinde konuştu.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş