İlk ve orta öğretim düzeyinde 11 milyon öğrencinin bulunduğu Almanya’da yeni eğitim öğretim yılı başladı. Ancak yapılan açıklamalarda ülkede yaklaşık 40 bin öğretmen açığı olduğu belirtildi.

Alman Öğretmenler Birliği, 16 eyaletin 11'inde başlayan yeni eğitim öğretim yılına ilişkin ilk verileri paylaştı. Öğretmenler Birliğine göre Almanya'da en az 30 bin ila 40 bin arasında öğretmen açığı bulunuyor.

Birliğin yaklaşık bir rakam vermesinin nedeni ise aralarında Bavyera'nın da bulunduğu 5 eyalette eğitim yılının henüz başlamış olması.

Almanya'da düz okullarda ve meslek okullarında 800 binden fazla öğretmen görev yapıyor. Federal İstatistik Ofisine göre, her geçen yıl daha fazla öğretmen yarı zamanlı çalışmayı tercih ediyor.

Acil reform çağrısı
Almanya Eğitim ve Öğretim Derneği öğretmen sıkıntısının dramatik bir düzeye ulaştığını belirtirken, 2035 yılına kadar Almanya'da yaklaşık 160 bin öğretmen açığı oluşabileceğine dikkat çekiyor.

Her eğitim yılının başında ortaya konan bu tabloya rağmen, yıllardır öğretmen eksikliğinin giderilemediğini belirten eğitim dernekleri bir kez daha gelinen bu noktada acil reform çağrısı yaptı.

Derneklerden yapılan çağrıda ‘daha fazla öğretmenin işe alınması, ücretlerin düzenlenmesi, daha az mevcutlu sınıflar ve ders saatlerinin azaltılması’ talebinde bulunuldu.

Temsili Foto: Arşiv

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın