Almanya’da Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Lideri Friedrich Merz, Alman vatandaşlığı almak isteyenlerin İsrail’i tanımaları gerektiğini savundu. Merz vatandaşlık kabul kriterleri arasında ‘İsrail’in varoluşunu tanıma’ şartının bulunması gerektiğini belirtti, vatandaşlığa hızlı geçişlerin durdurulması gerektiğini vurguladı.

Merz, geçtiğimiz günlerde Alman İkinci Televizyon Kanalı ZDF’de yayınlanan bir  programda yaptığı açıklamada,  “Gazze’den mülteciler gelmesi, bu her şeyden önce komşu ülkeler için bir sorun teşkil eder.” Dedi ve  Almanya’nın daha fazla mülteci kabul edemeyeceğini belirterek, “Ülkede yeterince antisemit genç var,” ifadesini kullandı.

Kendisine yöneltilen “Almanya’nın Gazze’den mülteci kabul edip etmemesi gerektiği” konusundaki bir soruya ise Alman vatandaşlığına kabul için İsrail’in tanınması şartını öne sürdü. 

CDU lideri vatandaşlığın hızlı bir prosedür halinde işlemesinin durdurulması gerektiğini, önce entegrasyonun sonra vatandaşlığa kabulün olması gerektiğini belirtirken, vatandaşlığa geçmek isteyenlerin ‘İsrail’in güvenliğini taahhüt etmeleri ve varoluş hakkını tanımaları’ gerektiğini vurguladı. Merz, “Bunu imzalamayanların, İsrail’i tanımayanların Almanya’da işi yoktur.” şeklinde konuştu.

SPD’den ihraç edilen, Müslümanları hedef alan konuşmalarıyla çok defa büyük tartışmalara neden olan, aşırı sağcı popülist politikacı Thilo Sarazzin’i savunan Merz, Sarrazin’i partiden ihraç etmek yerine göç ile ilgili fikirlerini dinlemenin daha faydalı olacağını ifade etti, “SPD daha önce keşke Sarrazin’e kulak verseydi.” şeklinde ifade kullandı.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: CDU - Facebook

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş