Berlin'de her gün bir kadın öldürülüyor Berlin'de her gün bir kadın öldürülüyor

Almanya’da aşırı dozdan uyuşturucu kullanımından ölümler artıyor. Federal Kriminal Dairesi'nin (BKA) verilerine göre, 2023 yılında Almanya'da toplam 2227 kişi uyuşturucu kullanımıyla bağlantılı olarak hayatını kaybetti. Bu sayı, önceki yıla göre yüzde 12'lik bir artışı temsil ediyor ve son on yılda uyuşturucudan ölenlerin sayısı iki katına çıkmış durumda.

Almanya'daki uyuşturucu ölümlerinin en fazla görüldüğü bölge Kuzey Ren-Vestfalya (NRW) eyaleti. Ülkedeki tüm uyuşturucuya bağlı ölümlerin yüzde 40’ı bu eyalette yaşanıyor.

NRW’de geçen yıl 872 vaka tespit edildi. Bu eyaleti 271 ölüm vakası ile Berlin, 257 vaka ile Bavyera, 153 vaka ile Aşağı Saksonya  takip etti. Geçen yıl  Baden-Württemberg 141 ve Hessen’de de 119 kişi uyuşturucudan hayatını kaybetti.

Federal Uyuşturucu ve Bağımlılık Komiseri Burkhard Blienert (SPD), durumu "çok endişe verici" olarak nitelendirdi. Blienert, "Gerçekten daha fazla uyuşturucu ölüm vakası olabileceğinden endişeliyim - toksikolojik raporlar ve otopsiler yetersiz," açıklamasını yaptı. SPD'li politikacı, durumu "son derece acı verici" olarak tanımlarken, "Bu çıplak rakamların ardında, etkilenenler, aileleri ve tüm çevre için sonsuz acılar gizlidir." dedi.

En fazla kullanılan: Heroin, Crack ve Kokain
Uyuşturucudan ölenlerin 1844’ü erkek ve 383’ü kadın. Ortalama yaş ise 41. En yaygın ölüm nedeni aşırı dozda heroin kullanımı. Onu morfin, metadon, kokain, crack ve diğer opiatlar takip ediyor. Blienert, özellikle crack ve kokain kullanımının Almanya'da arttığını belirtiyor.

Almanya'da yeni uyuşturucular da piyasaya çıkıyor. Amerika'da giderek daha problemli hale gelen aşırı dozda fentanyl kullanımı, yavaş yavaş Almanya'ya da yayılıyor. 2023 yılında fentanyl zehirlenmesiyle bağlantılı 72 ölüm vakası kayıtlara geçmiş bulunuyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş