Federal Çevre Ajansı (Umweltbundesamtes - UBA) tarafından yapılan çalışmada, Lausitz Göller Bölgesi’nde kömür çıkarımının sona ermesiyle birlikte, yaz aylarındaki su miktarının yüzde 75’e kadar azalabileceği ortaya çıktı. En kötü senaryoda, Berlin, Brandenburg ve Saksonya eyaletlerinde su kıtlığı riski yaşanabileceği öngörüsünde bulunuldu.

Su tasarrufu çağrısı
Avrupa’dan Haber sitesinin haberinde UBA raporda su rezervlerinin artırılması, su deposu olarak kullanılan mevcut göllerin genişletilmesinin önerildiği aktarıldı. Raporda ayrıca, endüstri ve tarımda su tasarrufu çağrısında bulunularak, hanelerin de bu konuda sorumluluk alması gerektiğine dikkat çekildiği kaydedildi. 

Brandenburg Çevre Bakanlığı’ndan açıklama
Brandenburg Çevre Bakanlığı tarafından Alman Basın Ajansı’na yapılan açıklamada, yer altı sularındaki durumun dikkate alınacağı, Saksonya Federal Çevre ve Ekonomi Bakanlığı ile yürütülecek ortak bir yer altı suyu projesinin başlatılacağı bildirildi.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş