Federal Tüketicinin Korunması ve Gıda Güvenliği Dairesi WBZ Nord GmbH şirketine ait plastik kapaklı kutularda satılan tahin helvalarında görülen salmonella nedeniyle toplatıldığını açıkladı.

Dairenin Lebensmittelarning.de web sitesinde yapılan açıklamada Baden-Württemberg, Berlin, Bremen, Hamburg, Hesse, Mecklenburg-Batı Pomeranya, Aşağı Saksonya, Kuzey Ren-Vestfalya ve Schleswig-Holstein eyaletlerinde satışı yapılan tahin helvalarının geri toplatıldığı belirtildi. Açıklamaya göre geri toplatma işleminin helvada görülen Salmonella serogrup C olduğu kaydedildi.

Geri toplatılan ürün açıklaması:
Plastik kapaklı kasede (sade) Tahin Helva

Paketleme: 300 g
Son Kullanma Tarihi: 11-2023
Parti numarası: L04M21
İthalatçı: WBZ Nord GmbH
Üretici: Türk Gıda Kodeksine Uygun

Açıklamalarda ürünün nerede satıldığı konusunda ithalatçı şirketin net bir bilgi vermediği ancak daha önce satın alınan ürünlerin mağazaya iade edilmesi gerektiği hatırlatıldı.

Belirtilen parti numarasına sahip ürünlerin tüketilmesi kesinlikle önerilmiyor. Tüketimden sonra ishal, kusma ve ateş gibi belirtiler ortaya çıkması halinde derhal ev doktorunuza başvurunuz.

Salmonella nedir? 
Salmonella enfeksiyonu (salmonelloz) bağırsak sistemini etkileyen yaygın bir bakteriyel hastalıktır. Salmonella bakterileri tipik olarak hayvan ve insan bağırsaklarında yaşar ve dışkı yoluyla atılır. İnsanlara en sık kirli su veya yiyeceklerle bulaşır.

Tipik olarak, salmonella enfeksiyonu olan kişilerde hiçbir belirti görülmez. Diğerlerinde ise sekiz ila 72 saat içinde ishal, ateş ve karın ağrısı görülür. Sağlıklı insanların çoğu, belirli bir tedavi olmadan birkaç gün içinde iyileşir.

Salmonella belirtileri
Salmonellozun belirtileri, mide virüsünün belirtilerine benzer. Salmonella semptomları ishal, ateş, titreme, karın ağrısı, kusma (bazen), baş ağrısı veya dışkıda kan şeklinde kendini gösterir

Salmonella ile enfekte olursanız, bu belirtiler tipik olarak bakterilere maruz kaldıktan 12 ila 72 saat sonra ortaya çıkar. Semptomlar genellikle dört ila yedi gün sürer ve tedavi olmadan kendiliğinden düzelir.

Foto: Temsili

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın