Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde, Pazar günü meydana gelen kazada Tesla marka bir araç kontrolden çıkarak ağaca çarptı. Alev alan araçtaki baba ve iki çocuğu yanarak hayatını kaybetti. Araçta bulunan iki yolcu ise kendi çabalarıyla dışarı çıkmayı başardı. Kazanın kesin nedeni henüz bilinmiyor.
Unna İlçe Polis Teşkilatı’ndan yapılan açıklamaya göre olay, Pazar günü saat 14.05 civarında Schwerte kentinde yaşandı.
Bir sollama manevrası, bir adam ve iki çocuk için ölümle sonuçlandı. Elektrikli araç, yol kenarındaki bir ağaca çarptıktan sonra alev aldı ve üç kişi hayatını kaybetti. Açıklamaya göre, Tesla marka aracın sürücüsü öndeki araçları sollamaya çalışırken, henüz bilinmeyen bir nedenle yoldan çıktı. Şarampole savrulan araç bir ağaca çarparak durabildi ancak ardından alev aldı.
Polis sözcüsü yaptığı açıklamada, “Aslında üç araç kazaya karıştı. İki sürücü aynı anda öndeki araçları sollamaya çalıştı. Polis soruşturmasının mevcut bulguları bu yönde” ifadelerini kullandı. Ancak kazanın kesin nedeninin hâlâ araştırıldığını belirtti.
İki kişi araçtan sağ çıktı
İtfaiye operasyon şefinin basına aktardığı bilgilere göre, yangın başlamadan önce iki kişi kendi imkânlarıyla araçtan çıkmayı başardı. Ancak onlar da yaşanan faciaya tanıklık etti.
Olay yerine iki ambulans helikopteri, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Psikolojik destek ekipleri, kazadan etkilenen kişilere yardımcı oldu. Polis, hayatını kaybeden kişilerin kimliklerini henüz açıklamadı.
©Sonhaber.eu