Freiburg Bölge Konseyi (RP) üretici Novo Nordisk'in Ozempic diyabet ilacının sahte versiyonlarının dolaşımda olduğu uyarısı yaptı. Savcılığın konu ile ilgili soruşturma açtığı ve orijinal ürünün tedarikçisi tarafından dağıtım yapılan diğer ülkelerdeki ilaç otoritelerinin durumdan haberdar edildiği belirtildi.

Bazı Ozempic ilaçlarının paketlerinin sahte olduğundan şüphelenilmesi üzerine polisin desteğiyle kontroller gerçekleştirildiği ve bulunan sahte preparatlara el konulduğu belirtiliyor. Ayrıca Lörrach savcısı da konu ile ilgili bilgilendirildi. 

Açıklamada Federal İlaç ve Tıbbi Cihaz Enstitüsü (BfArM) ve Baden-Württemberg Sosyal İşler, Sağlık ve Entegrasyon Bakanlığı’nın yanı sıra tedarikçi firma tarafından dağıtımı yapılan diğer ülkelerdeki ilaç otoriteleri ile irtibat kurulduğu belirtildi. 

Sahte ürünleri eczaneye bırakın!
Almanya'da çok sayıda sahte diyabet ilacının satıldığını düşünen RP, bu ürünlerin kullanıcılarda önemli sağlık riskleri oluşturma ihtimalinin bulunduğuna dikkat çekiyor.  

Sahte ilaçların kesinlikle kullanılmaması gerektiğini belirten RP, elinde bu ürünlerden olan hastaların sahte ürünleri eczanelere götürmesi tavsiyesinde bulundu.
 
Açıklamada orijinal ve sahte olan ürünlerin birbirinden ayırt etmenin çok kolay olduğu belirtildi ve her iki ürüne ait görsel paylaşıldı.

Almanya diyabet ilacı
Sahte diyabet ilaçlarının nasıl ve nerede satıldığı konusunda bir açıklamada bulunulmadı. Savcılık soruşturmasının devam ettiği kaydedildi. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş