Almanya’da önümüzdeki yılın başında sağlık sigortası kartları ile ilgili büyük bir değişiklik olacak. 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren, sigortalı vatandaşlar, dijital bir sağlık kimliğine sahip olacak. Artık herkesin kimliği ile birlikte cüzdanında taşıdığı sağlık kartları tarih olacak.

Cep telefonlarına indirilip kurulan bir uygulama sayesinde hastalar, muayeneye gittiğinde dijital sağlık kartlarını gösterebilecek. Uygulamada, reçeteler ve hasta dosyaları görüntülenebilecek,  hastalık raporları da indirilebilecek.

Almanya'da, şimdiye kadar isteyen şirketler dijital kimlik kartı kullanabiliyordu ancak 1 Ocak 2024 itibariyle bu zorunlu hale gelecek. Hastalar, dilerlerse fiziksel sağlık kartlarını da kullanmaya devam edebilecek.

Dijital sağlık kartı uygulamasının tam anlamıyla 2026 yılında kullanılmaya başlanacağı belirtiliyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş