Almanya genelinde 2 binden fazla noktada mağazası bulunan ve merkezi Hannover’de olan Rossmann ‘da artık müşteriler kasada ek para çekebilecek. Mağazada en az 10 euroluk alışveriş yapan her müşteri, 200 euroya kadar nakit para çekebilecek.

Özellikle atm sayısının azaldığı ve çevrimiçi işlemlerin arttığı Almanya’da mağaza kasasında nakit para çekme uygulamasını daha önce de Aldi, Lidl gibi birçok süpermarket zinciri uygulamaya almıştı.

Şirket açıklamasında da günümüzde daha fazla insanın online işlem yaptığı, bankaların atm sayısının azaldığına dikkat çekilerek, yeni uygulamanın amacının “bu gelişmede müşteriler için kolaylık sağlamak” olduğu belirtildi.

Mağaza kasalarından banka kartı ile nakit alınabileceği gibi Master ve Visa kredi kartları da kullanılabilecek. Nakit para almak isteyen müşteriler ekstra ücret ödemeyecek.

Mağaza müşterileri kasada nakit ödeme almak istediklerinde sadece kasiyere ne kadar çekmek istediğini belirtecek ve satın aldığı ürünün ödemesini yaparken çekmek istedikleri miktar da kendilerine ödenecek.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.