Almanya Mannheim kentinde Markplatz Meydanı'nda pazartesi günü yaşanan olayda polis memurlarının zorla zapt etmeye çalıştığı adam hayatını kaybetti. 

Çevredeki görgü tanıklarının kayıt altına alarak sosyal medyada paylaştığı videoda, iki polis memurunun bir adamı yere yatırıp zor kullanarak kelepçe takmaya çalıştığı, o sırada adamın buna direndiği görülmekte. 

Paylaşılan videoda polislerin adamı zapt etmeye çalıştığı sırada polislerden birinin adamın yüzünü yumrukladığı, daha sonra elleri arkadan kelepçeli ve yüzü kanlar içerisinde yerde hareketsiz yatan adama bir kişinin kalp masajı yaptığı görülmekte.

Tutuklanma sırasında fenalık geçiren Kimliği henüz açıklanmayan adamın bilincini kaybetmesinin ardından hastaneye kaldırıldığı ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi.

Polis ve savcılık açıklaması
Polis tarafından yapılan ilk açıklamada "Markplatz Meydanı'nda bir kişi, yapılan polis müdahalesi sırasında yere yığıldı ve öldü. Olay savcılığa intikal ettiği için konu ile ilgili daha fazla bilgi veremiyoruz" denildi.

Savcılık öğle saatlerinde Merkez Ruh Sağlığı Enstitüsü'nden (ZI) bir doktorun polisi arayarak, 47 yaşında bir hastanın yardıma ihtiyacı olduğunu bildirdiğini aktardı. Açıklamada, Mannheim şehir merkezi polis karakolundan iki memurun, hasta adamı ruh sağlığı merkezinin yakınında bulduğu ve polislerin kontrol altına almak istedikleri kişinin polise direniş gösterdiği ifade edildi. Adamın ölüm nedeni açıklanmadı.

Polise ırkçılık suçlaması
Olayın ardından 150 kişilik bir grubun, ellerinde ırkçılık karşıtı pankartlarla polise protesto düzenlediği belirtiliyor. Eyalet Kriminal Polis Dairesi (LKA) ırkçı suçlamalarının önüne geçmek için bir paylaşım yaparak "Ölen kişi Türk vatandaşı değil" açıklaması yaptı.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın