Almanya'da hangi dükkanların Pazar günleri açık olabileceği Dükkan Kapanış Saatleri Yasası ile düzenleniyor. Ancak Hessen eyaletinde sunulan bir yasa teklifi yakında çok fazla mağazanın Pazar günleri de açık olmasına imkan sağlayabilir.

Berlin'de her gün bir kadın öldürülüyor Berlin'de her gün bir kadın öldürülüyor

ARD'nin haberine göre, Hessen'de iktidardaki CDU ve SPD ile muhalefetteki FDP'nin hazırladığı bir yasa tasarısı, personel olmadan idare edebilen bazı süpermarketlerin Pazar günleri de açılabilmesini öngörüyor. Yasa değişikliğinin hayata geçirilmesnin, diğer federal eyaletlerdeki kuralların da değişmesine neden olabileceği belirtiliyor.

Yasa teklifine göre pazar günleri, personel gerektirmeyen, tam otomatik süpermarketler açık olabilecek. Personelsiz konseptin yanı sıra bir diğer koşul da mağazaların maksimum 120 metrekare satış alanına sahip olması. Ürün yelpazesinde de kısıtlamalar var: Gıda, hijyen ürünleri ve bazı ev eşyaları gibi sadece günlük ürünlere izin verilecek.
 
Almanya'da Dükkan Kapanış Saatleri Yasası 1900 yılından beri yürürlükte, ancak bu süre zarfında dükkanların daha uzun süre açık kalmasına izin veren bazı değişiklikler yapılmış durumda. Yasada bazı istisnalar da bulunuyor. Örneğin fırınlar, benzin istasyonları ve eczaneler yasada belirtilen zaman dilimi dışında da açılabiliyor. Ancak bu durumda bile koşullar ve uzatılmış açılış saatleri sıkı bir şekilde düzenleniyor.

Mecklenburg-Vorpommern, dükkanların kapatılmasına ilişkin yasanın değiştirilmesinde öncü bir rol oynuyor. Hessen'in yanı sıra Aşağı Saksonya ve Bavyera da Pazar alışverişini destekliyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş