Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) kopan dev bir batarya bloğunun, 8 Mart Cuma günü Almanya'ya düşmesinin beklendiğini açıkladı. Özellikle Kuzey Ren-Vestfalya bölgesindeki şehirlerin risk altında olduğu belirtildi.

Bakanlık, bu cismin, 21 Mart 2021'de ISS'den ayrılarak dünya çevresinde dönmeye başladığını ve 4x2x1,5 metre büyüklüğünde, yaklaşık 2 bin 600 kg ağırlığında olan bir batarya bloğu olduğunu açıkladı. Cismin dünyaya yüzlerce parça halinde düşebileceği ve bu parçaların her birinin birkaç kilo ağırlığında olabileceği belirtildi.

Alman Uzay Durumu Merkezi tarafından yapılan ilk analizlerde, batarya parçalarının atmosfere girişinde sağlam kalma ihtimalleri bulunuyor ve bu parçalar dünya yüzeyine ulaşabilecek. Merkeze göre bu parçaların Almanya’ya düşme ihtimali çok düşük.

Bakanlık da eyaletlere gönderdiği bir mektupta, Almanya'nın etkilenmesi durumunda, uygun şekilde yanıt vermek için mevcut kriz müdahale mekanizmalarının kullanılacağını belirtti.

Bu şehirlere dikkat!
Bugün De Bild gazetesinde yer alan bir haberde enkaz parçalarının Almanya’nın Kuzey Ren Westfalya eyaletinde 35 kilometre genişliğindeki bir koridora düşebileceği belirtildi. Haberde parçaların 8 Mart'ta saat 16:47 ile 19:50 arasında, yaklaşık 1,5 dakikalık dört zaman dilimi şeklinde düşebileceği belirtildi. Özellikle Baden-Württemberg, Bavyera, Brandenburg, Hesse, Aşağı Saksonya, Kuzey Ren-Vestfalya, Rhineland-Pfalz, Saksonya, Saksonya-Anhalt ve Thüringen bölgelerinin etkilenebileceği belirtildi.  Özellikle Dortmund, Düsseldorf, Kassel, Freiburg, Koblenz, Dresden ve Leipzig şehirlerine vurgu yapıldı.

Bild'e göre parçaların düşeceği noktalar
Gazetenin simülasyon çizimde yaklaşık 35 km genişliğindeki koridor ile parçaların atmosfere giriş noktası ve düşebileceği nokta gösteriliyor.

ISS Almanya
ISS’den atılan en ağır obje
Bu olay, 2019'da NASA'nın ISS'den 2,9 tonluk eski bataryaları içeren bir yük paletinin atıldığını duyurmasıyla başladı. Söz konusu cisim, ISS'den atılan en ağır obje olarak kayıtlara geçmişti. O dönemde NASA, operasyonu "zararsız" olarak nitelendirmişti. Ancak bazı uzmanların, bu SUV büyüklüğündeki batarya bloğunun atmosfere girişte tamamen yanıp yanmayacağı konusunda şüpheleri bulunuyor. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.