Alman Makinistler Sendikası (GDL) ile demiryolu şirketi Deutsche Bahn (DB) arasındaki görüşmeler çıkmaza girdi. 24 Ocak’tan 29 Ocak’a kadar sürecek olan iş bırakma eyleminin, şehir içi, şehirlerarası ve uzun mesafeli yük ve yolcu treni seferlerini etkileyeceği belirtildi.

GDL tarafından yapılan açıklamada, yolcu trenlerinde 24 Ocak Çarşamba 02:00'de başlayacak iş bırakma eyleminin 29 Ocak Pazartesi 18:00'e kadar devam edeceği belirtildi. Yük taşımacılığından sorumlu DB Cargo'nun üyeleri ise 23 Ocak Salı günü saat 18:00'den itibaren greve gidecek.

Sendika, başta makinistler olmak üzere demir yolları şirketlerinde çalışanların maaşlarına aylık 555 euro zam ve enflasyonla mücadele için bir defaya mahsus 3 bin euroya kadar ödeme talep ediyor. GDL, aynı zamanda ücretlerde herhangi bir kesinti olmaksızın vardiyalı çalışanların çalışma saatlerinin haftada 38 saatten 35 saate düşürülmesini istiyor.

Sendikanın taleplerini kabul etmeyen DB geçtiğimiz hafta, 2026 yılından itibaren makinist ve kondüktörlerin aynı maaşla 37 saat çalışmasını ya da yüzde 2,7'lik bir ücret artışını seçebileceklerini belirtti. DB teklifinde ayrıca Ağustos 2024 ve Nisan 2025'ten itibaren ücret artışları önerisinde bulundu.

Sendika ve demiryolu şirketi arasındaki anlaşmazlık Kasım ayı başında başladı. Almanya'daki demiryolu personeli, tarafların müzakereler sırasında bir anlaşmaya varamaması nedeniyle 15 Kasım'da 20 saatlik, 7 Aralık’ta 24 saatlik, 9 Ocak’ta ise 2 günlük greve gidildi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.